Rudi Hansen i arrangørgruppa.

Rudi Hansen i arrangørgruppa Beatmix arrangerer i år 90-tallsfest på Sortland for tredje året på rad. I år er de tilbake i Samfunnssalen etter ett år i idrettshallen.

I år er det mye fokus på å få lyden god.

–  Vi var uheldig med lyden i Idretshallen i fjor. Da hadde vi litt dårlig riggetid og det førte til problemer med akustikk og andre ting. I år har vi begynt tidlig med lyden og vi fikk testa den godt allerede i går.

Full fest

Da VOL var innom Samfunnssalen lørdag formiddag var det lite som tydet på at det skulle bli storfest noen timer etter, men arrangøren lover at alt er i rute.

–  Vi begynner å bli drevne i dette her nå, så vi har full kontroll. Lokalet blir klart det.

Forhånddsalget har også vært bra med opp mot 350 billetter solgt lørdag formiddag. Arrangøren håper på det dobbelte.

–  Vi har lov til 600 mennesker her og håper at vi ender på det til slutt, sier Hansen.

Hits

I tillegg til egne DJs har de fått tak i to artister fra 90-tallet som vil lage fest i kveld. Solid Base og Rednex står på plakaten og Hansen lover høy partyfaktor. Men hvorfor falt valget på disse to artistene?

–  Solid Base er partymusikk som apellerer til folket på Myre. De er viktige for denne kvelden. Så ønsket vi å få tak i noen som kunne lage litt liv. Rednex er spinnville på scenen og kommer til å gi alt. Derfor tror vi at miksen mellom de artistene blir veldig bra, sier han.

Rednex:Rednex er en svensk musikkgruppe som spiller bluegrass/countryinspirert eurodance. De har hatt flere hits, som f.eks. megahiten Cotton Eye Joe. Navnet Rednex er en flertallsform av det amerikanske "redneck" fra sørstatene i USA.

Rednex har totalt solgt mer enn 10 millioner album, og har mottatt over 40 gullplater i ulike land. Gruppen har hatt nr. 1 på hitlister i 12 land. (Kilde: Wikipedia)

Solid Base:Solid Base er et eurodanceband som ble til i Sverige.

Hovedvokalisten til gruppa var norske Isabelle Heitmann (f. 1972) (som har likt å synge helt fra barndommen) fra Oslo og Thomas Nordin (f.1971). I en alder av ti år flytta hun til Göteborg og noen år seinere til Stockholm, der hun begynte å synge i ymse talentkonkurranser. Heitmann fikk en dag en telefon fra produsenten Pat Reiniz, som spurte henne om å synge for han, og hun endte opp med å synge for Cool James and Black Teacher til albumet deres. På jobben møtte hun Niclas Lindberg, som anbefalte henne til prosjektet Solid Base.

Thomas Nordin (eller «Teo T», f. 1971) er gruppas rapper og hadde i barndommen bodd ulike steder i verden, som Saudi-Arabia, Afrika og Indonesia. Etter at han kom tilbake til Stockholm, brukte han tida si på musikk. Nordin fant produsentene Jonas Eriksson og Mattias Eliasson, som han skapte ideen til Solid Base med.

Den første singelen, Together, kom i 1994 og var etterfulgt av flere singler som gjorde det godt i Europa. Det første albumet kom i 1996 og het Finally. Blant sangene på albumet var Mirror Mirror (solgte til gull som singel i Norge i 1996), You Never Know (med på Absolute Music 18) og Let It Be Sunshine. Albumet inntok 1.-plass på den Japanske albumlisten.

To år seinere kom det andre albumet, The Take Off, med blant annet Come'n Get Me. I det tidsrommet flyttet Thomas Nordin til Norge. Den siste skiva fra 90-åra kom i 1999 og het Express. I 2001 slapp de Party Totale! i Tyskland og deretter In Action i 2002.

Låten «I Like It» ble sluppet til god mottakelse i Tyskland. Låten «This is the Summer» ble inkludert på sommerutgaven av Absolute Music i Norge, samme år. Et samlealbum og en medfølgende DVD med musikkvideoer kom i 2004 og het The Greatest Hits. I 2006 ble Thomas Nordin spurt om å rappe sammen med den norske gruppa Reset og de skulle spille inn nytt materiale i Reset-medlem Stigs studio, men ingenting er til dags dato utgitt. Reset har gitt ut noen få nye singler i ettertid, men da uten Stig.

2012 ble det inngått et samarbeide mellom Thomas Nordin (Solid Base) og den norske gruppa Reset. Senere gikk Camilla Henningsen ut av Reset og inn i Solid Base (sammen med Thomas Nordin).

De slapp låten «Wet» i 2015, skrevet av Johan Fjellström og Camilla Brink For tiden turnerer Solid Base mye i Finland, under festivaler og show. (Kilde: Wikipedia)