Det sørger Daniel Larsen Johansen for. 1. november overtar han Rema-butikken i Sjøgata, og går alt etter planen sørger han for at byen Sortland får en søndagsåpen matbutikk fra mars neste år. Som kjent har Sortland kommune bare en søndagsåpen matbutikk, Joker i Eidsfjord.

Nyheten ble kjent via Avis Nordland, som i kveld skriver at Nordlands første søndagsåpne matbutikk åpnes i Bodø. Samtidig varsler regionledelsen satsing andre steder. Ett av disse stedene er Sortland.

Bekrefter

Daniel Larsen Johansen bekrefter nyheter.

– Vi har fått noen datoer, men siden det fortsatt bygges på senteret kan vi ikke si noe sikkert. Jeg håper at vi kan være klar 15. mars, men det kan jeg ikke garantere, sier Rema-kjøpmannen.

Han varsler en fornyelse av butikken i Sjøgata, som kundene skal merke.

– De største endringene kommer ikke i år, men til neste år.

Flytter på seg

Den påtroppende Rema-kjøpmannen har drevet Prix-butikken på Natland (Sigurd Pedersen-bygget). Denne butikken ble stengt når Coop Extra-butikken ble etablert rett over gata. Han har lang erfaring som kjøpmann. Blant annet fra Bunnpris på Andenes.

– Jeg fikk tilbud om å drive både Coop Mega og Rema-butikken i Sjøgata. Jeg valgte Rema. Det er etter min mening en mer spennende butikk, sier Larsen Johansen. Han peker blant annet på at Clas Ohlson skal etablere seg i samme bygg, og at det bygges stadig flere leiligheter i Sortland sentrum.

Åpningstider

Det er ikke bestemt hvilke åpningstiden Rema-butikken i Sjøgata kommer til å få, men den vil ikke bli åpen fra 0700 til 2200. Larsen Johansen antyder 10 timer åpningstid om søndagene.

Den nye Rema-kjøpmannen sier til VOL at han regner med det vil gå greit å få ansatte til å jobbe om søndagene.

– Det er ikke meningen at de fast ansatte skal jobbe på søndagene. Innleid ekstrahjelp vil få tilbud om søndagsjobb.

Brustad-bu

Søndagsåpne butikker er kontroversielt i Norge. Det er laget et eget regelverk for søndagsåpne matbutikker, som har fått navnet etter den ministeren som hadde ansvaret: Sylvia Brustad. Ei «Brustad-bu» kan for eksempel maksimalt være 99,9 kvadratmeter stor når det er en ren matbutikk og maksimalt 149,9 kvadratmeter dersom det er en bensinstasjon som selger matvarer. Regelverket ble laget i 1997.

Bunnpris hadde den forrige søndagsåpne matbutikken på Sortland.