Fikk foten klemt av

Denne februarkvelden i 2015 ble han hardt kvestet i sammenstøtet mellom to biler inne på en busslomme på Frøskeland i Sortland. Mannen befant seg i døråpningen på sin egen bil da den andre bilen kom kjørende mot ham. Han skal akkurat ha rukket å få hodet og venstre fot innenfor døra, men høyre bein kom i klem og ble hardt kvestet.

Mannen ble tatt hånd om av sin medpassasjer og andre venner som kom raskt til stedet. Disse begrenset blødningen inntil ambulansepersonell ankom åstedet og raskt besluttet å rekvirere helikoptertransport til Tromsø. Her ble mannen tatt under intensiv behandling, men beinet ble senere på kvelden amputert.

Har tatt lang tid

Han hadde imidlertid mye annet å tenke på.

Foten var amputert, og ny protese skulle tilpasses. Det var mye utprøving og mye smerter. Hver gang han skal få tilpassa en protese, må han til Harstad. De gjør fortsatt justeringer.

Den siste protesen fikk han nå for en uke siden, og mye tyder på at den fungerer bra, i alle fall enn så lenge.

– Det er et utrolig stort utvalg i proteser. Det som fungerer for én, fungerer kanskje ikke for andre. Akkurat nå kjennes det greit ut, så får vi se hvor lenge det holder seg.

Ble dømt, men anket

Etter utsettelsen gikk det mange måneder før saken ble berammet på nytt, i februar i år. Etter to dager i retten ble mannen dømt til tre års fengsel, samt fikk 30 000 kroner i bot. Videre mente tingretten at han skulle miste førerkortet for alltid, samt å betale 150 000 kroner i erstatning til fornærmede.Saken ble anket til lagmannsretten.

– Det kom ikke som noe sjokk. Jeg hadde selvsagt litt forhåpninger om at saken skulle være ute av verden, men hadde også regnet med at den kom til å bli anket, da han hevdet sin uskyld, sier fornærmede.

Selv omtaler han seg som pessimist til det motsatte er bevist. Han mener at han kanskje, litt unødvendig, alltid går ut fra det verste, fordi han heller vil bli positivt overrasket.

Funnet skyldig

Har gått ut over helsa

Han vet enda ikke hvordan beinet blir i framtida, men han presiserer at ting går bedre nå. Men det har tatt sin tid, og gått ut over helsa.

– Hvis ikke det fungerer, må jeg omskoleres. Men det er en del andre ting som har vært viktigere å få på plass.

Han ser positivt på tida framover. Mye har skjedd siden ulykka for drøye 2,5 år siden.