Jitse Jonathan Buitink har vikariert som mattelærer i Sortland denne høsten og han har tatt i bruk noen litt utradisjonelle pedagogiske virkemidler.

- Jeg møtte noen av elevene i sommer og de sa de gruet seg til likninger og algebra, så da fikk jeg ideen til å gjøre noe litt annerledes for å hjelpe dem, sier Jitse.

Hør Mattesangen på Spotify

De unge husker tekster

Jitse har et artistprosjekt og arbeider med musikk så da var det naturlig å forsøke å uttrykke matematikkens lover i en sang.

- Barn og ungdom husker jo poptekster veldig lett, så derfor har jeg laget en sang som inneholder ulike formler og regler. Det er den enkleste likningsløsningen, enkel algebra i refrenget og så er det noe geometri, sier Jitse.

Jitse poengterer at han har fått hjelp av hans "partner in crime", Håvard Nilsen, til å lage sangen.

Etter at Jitse la ut Mattesangen på Spotify har mange hørt sangen og forhåpentligvis sniker det seg litt mattekunnskap inn i øregangene på de unge lytterne, som går i niende trinn.

Ja, han heter faktisk det

Om noen skulle lure på om Jitse faktisk heter Jitse så er svaret ja.

- Det er ikke så mange i Norge som heter det, men i Nederland er det flere. Den eneste jeg har hørt om i Norge med det navnet er en avlshest på Vestlandet.