Prosjektet har turnert inn- og utland og mottatt strålende kritikker.

– Nå besøker de Blåboksen i Kulturfabrikken og de frivillige i jazzklubben håper mange tar turen og oppdager musikk de kanskje ikke visste at de likte, skriver Sortland jazz- og viseklubb i ei pressemelding. Thomas Strønen er en anerkjent og merittert jazzmusiker kjent fra mer enn 65 plateinnspillinger nasjonalt og internasjonalt, samt samarbeid og prosjekter på tvers av mange forskjellige jazzsjangere.

På hans merittliste finner man samarbeid med blant annet norske jazznestorer som Arve Henriksen og Mats Eilertsen, mer rocka musikere som Hans Magnus «Snah» Ryan kjent fra blant annet Motorpsycho og Kjetil Møster kjent fra blant annet Datarock, samt mer tradisjonell jazz med Nora Brockstedt og Silje Nergaard.

Stjernelag

«Time is a blind guide»  tilhører kanskje enda en ny sjanger og her har han rekruttert med seg et stjernelag av musikere som spiller en bukett nye komposisjoner skrevet av Thomas Strønen selv. Bandet er et storensemble bestående av Håkon Aase på fiolin, Marthe Lea på saksofon, vokal og perkusjon, Ayumi Tanaka på piano og Ole Morten Vågan på bass, i tillegg til Thomas Strønen på trommer. – Besetningen har en instrumentering som bærer preg av at jeg ønsker flere ensembler i ett. Musikken er melodisk og «tid» er et essensielt begrep også rent kompositorisk, både i form av utfordrende rytmikk, men også i det underliggende, med mye luft i komponeringen. Min musikalske oppvekst har vært mangfoldig, med ECM estetikk så vel som klassisk og elektronisk- og impromusikk; med dette prosjektet prøver jeg å samle mange endetråder, sier Strønen.

– Sjelden mulighet

«Time is a blind guide» har fått strålende anmeldelser og blir rost opp i skyene både innenlands og utenlands. Terje Mosnes i Norsk jazzforum skrev om plata: Thomas Strønens «Time Is A Blind Guide» er et kinderegg av et band og en multiskimrende perle av et album".

Tirsdag 24. oktober får du mulighet til å oppleve dette spennende prosjektet live i Blåboksen på Kulturfabrikken.– Dette er en sjelden mulighet til å høre noe av den beste nye jazzen som gis ut og spilles i Norge i dag på Sortland, så jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, sier leder i Sortland jazz- og viseklubb, Jannike Sara Hansen.