– Vi skal ikke være redde for å sikte høyt også i år. Hadde vi kunne mønstra det samme mannskapet i alle kamper i fjor, hadde vi nok vært nærmere å kunne gi Sjarmtrollan kamp til døra for gullet enn det vi var. Det blir alltid mange jevne kamper i eliteserien så det å ha et så godt mannskap i så mange kamper som mulig er viktig, sier Thomas Kristiansen Aloyseous i Vesterålen Futsal til VOL.

Han tror imidlertid det blir enda tøffere i år.

– Nivået er nok høyere i år enn i fjor. Så jeg tror det må mer til enn noen gang for å hevde seg helt der oppe. Målsetninga vår er topp tre.

Samme stammen

For Vesterålen futsal er stammen i laget den samme som i fjor.

– Vi har den samme stallen som i fjor, stort sett. Tobias Vibe og Mathias Dahl Abelsen er opptatt med førstedivisjonsspill for sine profflag i begynnelsen av sesongen, men resten av spillerstallen er klar, sier Kristiansen Aloyseous.

Også i år er spillerne spredd rundt om i landet. Dermed er det få spillere som kan trene sammen ukentlig.

– Det er ikke ideelt, men det har fungert bra til nå. Derfor ser jeg ikke på det som en hindring for å hevde seg i år heller.

Første kamp for Vesterålen er mot Vegakameratene på bortebane neste helg.

Flere hjemmekamper

Morsomt er det også i år at hele fire helger blir hjemme i Vesterålen.

– De prøver ut et ny måte å spille på med at lagene spiller hjemmekamper og bortekamper og ikke samler opp kamper i haller rundt om i Norge. Det tror jeg blir veldig bra.

Kristiansen Aloyseous tror det blir liv på hjemmekampene.

– De kampene som i fjor ble spilt i Tromsø med Sjarmtrollan samt de helgene i Vesterålen, var de morsomste helgene med masse folk og liv på tribuna. Slik er det ikke i kamper i Trondheim og Oslo. Det at vi får flere kamper her hjemme er noe som gjør at vi gleder oss enda mer til sesongen.

– To lag i eliteserien, hva tenker du om det.

– Det er helt vilt at det er to lag fra Sortland i eliteserien. Mange av de spillerne som har spilt på Vesterålen 2 spiller nå på Nord/sprint og vi er alle kompiser. Så det at vi får to lag i eliteserien er bare utrolig artig. Det kommer til å bli et durabelig oppgjør når vi møtes 15. desember.

Kristiansen Aloyseous tror imidlertid alt vennskap blir lagt på hylla i de to kampene.

– Vi er fiender når dommeren blåser i fløyta, så får vi være venner igjen etterpå.

Kampoppsettet ser du her.