Prosjektet har fått navnet Den blå diamant, og er et høyhus i tilknytning til kjøpesenteret Sortland senter i sørenden av Sortland sentrum.

– Vi ser hva som skjedde i Svolvær da Thon-hotellet kom, man snakker gjerne om tiden før og etter hotellet, sier eiendomsutvikler Dag Børre Hustad.

Sammen med Jan Erik Johnsen og Per Johnsen i styret i Johnsen eiendom, og eiendomsutvikler Raymond Olsen, fortalte han tirsdag ettermiddag om planene for det nye signalbygget ved sjøfronten i Sortland.

Fra venstre: Raumond Olsen, Jan Erik Johnsen, Per Johnsen og Dag Børge Hustad har store planer for Kvartal 23, ved Sortland senter. Foto: Sanna Drogset Børstad

– Sortland mangler en ordentlig hub, og er rette plassen for et sånt prosjekt, sier Olsen, som har stor tro på god utvikling i turistnæringa i Vesterålen i tiden som kommer.

Johnsen har engasjert Sivilarkitekt Jo Aastorp, Norconsult, avd. Arkitektstudio til prosjektet.

Håper på byggestart i 2019

Det er enda ikke laget noen avtaler med konkrete hotellkjeder, men utviklerne har vært i kontakt med flere investorer som har stilt seg positiv. Likevel vil de først konsentrere seg om planarbeidet. De vil få saken opp for formannskapet allerede i midten av måneden.

Deretter følger ett års tid med planarbeid, før byggestart kan skje tidligst i 2019.

– Vi har sterk tro på denne planen, sier Olsen.

Her presenterte eiendomsutviklerne prosjektet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Foto: Sanna Drogset Børstad

For å få til dette prosjektet trengs en fylling som strekker seg om lag ti meter ut i sundet. Akkurat hvor mange rom eller etasjer det blir, er ikke bestemt enda. Slike ting skal avgjøres i samråd med fremtidig driver, og i planarbeidet. Byplanen åpner opp for høyhus på inntil 15 etasjer.

– Vi må ta ting i riktig rekkefølge. Men vi har vært i kontakt med interessenter, og det er jo greit å vite at vi ikke planlegger et luftslott, sier Hustad.

Men Hustad anslår at det i alle fall vil være snakk om 150 rom, og en investering som ligger på et sted mellom 300 og 500 millioner kroner.

Skal utvide kjøpesenteret enda mer

Kjøpesenteret skal utvides med 3 000 kvadratmeter i tillegg til de eksisterende bygningsmassene, og allerede igangsatte utvidelser. Å fylle disse blir ikke noe problem, ifølge eiendomsutviklerne, som allerede har flere interessenter.

Slik kan det nye hotellet bli seende ut fra sjøsiden. Foto: Tegning: Johnsen Eiendom

– Det kan bli muligheter for et konferansesenter, både i tilknytning til hotellet, og i samarbeid med varehuset, sier Jan Erik Johnsen.

– Handel og hotell kan gli godt i lag, og med konferansemuligheter vil det bli et bra trekløver, istemmer Olsen.

I sørenden av høyhuset planlegges det en bypark, som vil åpne opp ut mot Sortlandssundet og forskjønne området rundt. Det vil legges opp til at båter skal kunne legge til.