For kort tid siden tiltrådte fiolinisten Oda Hilde fra Sortland ny prestisjefull jobb som en av gruppeleder i Den Norske Operas orkester.

Konsertmester

Den 17. desember skal hun være konsertmester i Sortland strykeorkester under framføringen av Händels Messias den 17. desember i kirka, ifølge ei pressemelding.

Oda gikk ut fra musikklinja i 2008 og har studert både ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London. Fra 2014 var hun ansatt i Trondheim symfoniorkester.

Hun har også i mange år har vært fast medlem av det prisvinnende norske kammerorkesteret, Ensemble Allegria.

Flere internasjonale priser

– Oda har også selv mottatt flere priser nasjonalt og spilt konserter blant annet i Sveits, Tyskland, Østerrike, Polen, Belgia og England. Hun ser med stor glede frem til å være konsertmester i Sortland strykeorkester under Mässias i orkesteret som hun var med i frem til hun forlot Sortland for å studere i Oslo, skriver Erik M. Bugge i pressemeldinga.

Oda Hilde har mottatt flere priser nasjonalt, i tillegg til stipender. Fra høsten 2014 jobbet hun fast i Trondheim Symfoniorkester. Fra høsten 2017 har hun jobbet som en av gruppelederne i Den norske Opera og Ballett.