NM i svømming for juniorer, eller NMs ungdomsmesterskap, begynte torsdag 16. november, og pågår fram til søndag i Kristiansand.

Noen av deltakerne har reist langt - tre faktisk helt fra Sortland.

Aurora Stavøy (15), Ivar Greger Angel (16) og Håvar Heggland (16) fra Sortland svømme- og livredningsklubb deltar i mesterskapet. Stavøy og Angel svømmer én distanse hver, mens Heggland totalt skal svømme seks distanser.

– Man må kvalifisere seg, det er ganske harde krav. Vi er veldig fornøyde over å ha tre stykker med. Det er noen år siden sist vi hadde så mange i NM, sier klubbens styreleder Håkon Kristiansen.

Ny personlig rekord

Håvard Heggland har allerede svømt tre av distansene han konkurrerer i. På 50 meter rygg ble han nummer 5, med tiden 28,18 - og satte ny personlig rekord. Den gamle rekorden hans ble tangert med 0,7 sekunder, informerer Hegglands mor, Marit Heggland, som er med som reiseleder.

Kristiansen er svært imponert over denne prestasjonen.

– Den femteplassen er bra. Det er et knallhøyt nivå på klubbene lenger sør. De har mange svømmere å velge mellom, og ofte bedre anlegg, sier han.

Ivar Greger Angel skal svømme lørdag.

God rekruttering

Stavøy deltar i yngre junior-klassen, mens Angel og Heggland deltar i eldre junior. Der er de blant de yngste, du har deltakere helt opp til 18 år med i mesterskapet.

At klubben har så unge medlemmer som hevder seg, tyder på god rekruttering - noe Kristiansen kan bekrefte.

– Akkurat nå er det mange som svømmer, og vi er heldige, det er ganske mange i ungdomsskolealderen også, som vil. Det gror godt, og mange er på høyt nivå. Neste år har vi også gode muligheter i mesterskap, sier han.

GOD: Håvard Heggland fra Sortland svømme-og livredningsklubb har lenge imponert i vannet.

Det at tre medlemmer i år er med i NM, kan også bidra til at flere vil være med på laget.

– Det er veldig inspirerende for de andre svømmerne at vi har tre svømmere med som har kommet såpass langt, sier han.