For flere av sjåførene og naboene som har samlet seg i nærheten av ulykken på Frøskeland tirsdag, er det en varslet katastrofe.

– Her er det ulykker hvert eneste år, sier Arne Hansen, som driver firmaet  Hansen & Co. Landbruksmaskiner. Firmaet, og Hansens bolig, ligger bare noen hundre meter unna ulykkesstedet.

Han sier han flere ganger har vært ute med traktor og henta opp folk fra fjæra etter ulykker i svingen.

– Jeg blir kvalm hver gang, sier han.

– Ekkel sving

– Det er en ekkel sving, syns yrkessjåfør Michael Clarke. De diskuterer hva som kan ha skjedd, peker på skrensesporene som viser at den ene bilen lå for langt over i motsatt veibane da den forsøkte å bremse.

– Vi kom som en av de første bilene. Ambulansen kom 10-15 minutter etter oss, sier Mads Nordheim, som er Postnord-sjåfør. Med seg i bilen hadde han lærling Sanna Bjerkan (20). Hun har sett ulykker før, men aldri vært i en av de første bilene.

Ifølge de to var flere personer allerede i gang med å hjelpe de som satt i bilene. Det var en kvinne i bilen foran dem og en varebil med flere arbeidere som hadde stansa og hjalp til.

– Det må være jævlig å komme først på stedet, sier Bjerkan.

Ikke merka

Flere av sjåførene VOL snakker med på stedet, sier det er kjent at det skjer mye ulykker i svingen.

– Jeg er redd det må en dødsulykke til før noe gjøres, sier Clarke.

Foto: Jenny Dahl Bakken

Svingen er ifølge sjåførene og VOLs journalist på stedet ikke merka med fareskilt om farlig sving. Dermed har folk flere ganger kommet rundt svingen i for høy fart.

– Det har vært planlagt ny vei her i flere tiår, men ingenting skjer, sier Hansen.