Ingrid Skjoldvær (24) fra Sigerfjord i Sortland har de siste årene ledet Norges største miljøorganisasjon for ungdom, Natur & Ungdom.

De avholdt landsmøte fra 6.-9. januar, og Ingrid Skjoldvær gikk altså av som leder ved møtets slutt tirsdag.

«Tusen takk! I nesten ti år så har Natur og Ungdom vært livet mitt og de siste to årene har jeg vært så heldig å få ha verdens beste jobb leder for Norges viktigste miljøvernorganisasjon,» skrev Skjoldvær selv på Facebook tirsdag.

«I dag takka jeg for meg og sendte stafettpinnen videre til Gaute. Det er skikkelig rart å skulle slutte, men jeg vet at Natur og Ungdom er i trygge hender.»

Den nye lederen heter Gaute Eiterjord og har vært nestleder denne perioden. Han er fra Stavanger.

Skjoldværs periode har vært begivenhetsrik - organisasjonen har fylt 50 år, medlemmene lenket seg fast ved Førdefjorden for å hindre dumping av gruveavfall og nå sist fulgte miljøvernere over hele verden med på rettssaken organisasjonen var med på å anlegge mot staten.

Staten vant den rettssaken, men miljørorganisjonene fikk medhold i at borgere har rett til å trekke staten for retten etter grunnlovens paragraf 112. Den må derfor tolkes som en rettighetsparagraf, var rettens syn.