Ny Musikk Nordland er en organisasjon for eksperimentering med musikk og lyd. Det nye styret, med bøfjerding Tine Surel Lange (28) som nyvalgt leder, satte i fjor i stand visningen Sonic Vision Nordland, som i kveld finner sted på Sortland. Ny Musikk Nordland ba kunstnere sende inn videoverk hvor lyden var i fokus.

– Det kom inn overraskende mange verk fra hele Europa. Heldigvis kom det også mange lokale verk fra Nordland. Vi fikk en spennende jobb å se gjennom alt. Vi har kommet frem til ti verk som vi mener representerer noe forskjellig, sier Tine Surel Lange som i dag bor i Lofoten, men opprinnelig er fra Bø.

Sortlending med bidrag

En av verkene er laget av Andrea White Hveding (20) fra Sortland.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk et verk fra en ung filmskaper fra Sortland når vi skal ha arrangementet her, sier Surel Lange.

– Fantastisk kinosal

Visningen er fredag kveld i den gamle kinoen på Sortland.

– Vi skal presentere disse verkene i en fantastisk kinosal på Sortland. Faktisk bare en av to gjenstående femtitallskinoer i Norge. Når en går inn der skaper en rom for noe helt spesielt, og det mener jeg vi skal få til i dag, sier hun.

Håpet er å gjøre dette arrangementet til en fast, årlig happening.

– Vi håper å skape et miljø for dette og kanskje jobbe tettere med det miljøet som allerede er tilstede i Vesterålen, for eksempel gjennom Laterna Magica og medielinja i Hadsel.

Da de planla kveldens arrangement, var det viktig å ta stilling til én ting:

– Vi måtte legge det litt tidlig på kvelden så det ikke kolliderte med lønninsquizen. Nå kan folk få med seg begge deler, sier Surel Lange.

Disse viser film:

Lista over de som viser sine verker i kveld er variert:Alyona Movko (EST)Andrea White Hveding (NO (og fra Sortland))Bjørn Erik Haugen (NO)Eva Pfitzenmaier (NO/DE) + Karen Eide Bøen (NO)David Alræk + Mari Kvien Brunvoll + Ingeborg Blom Andersskog (NO)Ina Otzko (NO)Kristine Tjøgersen (NO)Marte Hodne Haugen (NO)Samvær Under Tilsün (NO) Zeno van den Broek (NL/DK)