Knut Lothe er en av Den kulturelle skolesekkens mest benyttede musikerne og har spilt mer enn 3000 konserter for barn og unge.

28. januar spiller han på Kulturfabrikken som del av Barnas fabrikk og både Lothe og de frivillige i jazzklubben håper mange kommer og får med seg det de lover vil bli en veldig artig og fin konsert, skriver Sigrun Tara Øverland i ei pressemelding fra Sortland jazz-og viseklubb.

Pingviner og eggende rytmer

Lothe kommer originalt fra Bodø og omtaler seg selv som trommeslager og moromann. Han har spilt på Sortland flere ganger tidligere med blant andre Funky Butt og Ytre Suløens jassensemble.«Jeg gleder meg veldig til å spille på Sortland igjen. Sortland er en nydelig jazzby! Her har jeg vært flere ganger, og det har vært trivelig hver gang. Og nå står endelig barna for tur!», sier Lothe.Med seg på flyet nordover har Lothe en pingvin. Den er faktisk så stor at han har med en egen koffert bare til pingvinen. Pingvinen heter Mr. Ping og på konserten får du høre historien om et egg han har fått fra kona si nede på Sørpolen. Egget må passes godt på, og kanskje kommer det til å skje noe med det mot slutten av konserten... Konserten er lavmælt og stemningsfull og anbefales for barn i alderen tre til seks år, men dette blir nok være en gøyal konsert for barn i alle aldre.«Mr. Ping og jeg har spilt sammen jevnt og trutt siden 2010. Jeg vet ikke eksakt hvor mange barn vi har spilt for, men det er sikkert flere titalls hundre milliarder», sier Lothe.

Jåzzonger

Sortland jazz- og viseklubb arrangerer jevnlig konserter for barn og unge.

Nå sist var det barnekonsert med Tonje Unstad i høst og under Sortland jazzfestival er det hvert år et sterkt program for de yngre med flere tusen barn og unge innom festivalen. Barnekonsertene er en del Nord-norsk jazzsenters konsept JåzzOngan.– At det kalles en jazzkonsert kan kanskje skremme noen, men jazz betyr jo egentlig bare at musikerne utforsker og improviserer og det er barn de fremste ekspertene på. Nettopp derfor er jazzmusikere de perfekte til å holde barnekonserter: ingen andre musikere har så god evne til å kommunisere med unge publikummere og endre konsertmanus etter de tilbakemeldingene som kommer fra publikum. Så dette er rett og slett bare ekstra artige konserter for barn – eller jåzzonger om du vil, sier Sonja Nilsen i Sortland jazz- og viseklubb.

Barnas fabrikk

Konserten er en del av Barnas fabrikk, og i tillegg til konsert blir det masse annet program på Kulturfabrikken denne dagen, opplyser Sortland jazz- og viseklubb i pressemeldinga.

Biblioteket har søndagsåpent med eventyrstund og det blir gratis søppelmusikkverksted. For de som har lagd instrumenter blir det mulighet til å prøve disse ut etter konserten på skramlejam med Lothe og Mr.Ping. Lothe har også med seg en stor kasse med lyder til konserten. Kanskje barna blir inspirert til å finne andre ting som kan lage lyd og improvisere seg videre ut i verden?