«Årets Takk!» er en publikumspris som presenteres av DNB og Spellemann, og deles ut under Spellemannprisen 25. februar. Prisen deles ut til en organisasjon, gruppe eller enkeltperson som jobber for et grasrotmiljø i norsk musikk. Blant fire nominerte kandidater kan publikum og musikkbransjen stemme fram en vinner som mottar 100 000 kroner øremerket musikalsk aktivitet.

Sortlending Øystein Bjørstad Lindbeck er en av fire nominerte.

– Veldig hyggelig

Sammen med Lørdagsgodt på Mono, Lars Hauge og Bergen Kulturskole er altså 34-åringen nominert. Det syns han er stor stas.

– Det er veldig hyggelig og ikke minst veldig overraskene, sier han.

Bjørstad Lindbeck fikk vite om nominasjonen på torsdag.

– Det er en stor ære og et vanvittig fint selskap å være nominert i.

Ikke tenkt tanken

– Du driver jo også med musikk selv. Var det slik at du som 12-åring sto og øvde på takketalen for Spellemannsprisen foran speilet?

– Nei, faktisk ikke. Men veldig kult om noen gjorde det. Utgangspunktet mitt er at jeg i 15 år har vært mest i kulissene. Jeg har brukt mye tid på å få ungdom opp og frem. Og derfor syns jeg denne prisen er så fin. Den sette fokus på noe annet enn musikken, nemlig de bak.

Dette er noe Bjørstad Lindbeck sier han har hatt fokus på både i Sortland Rockeklubb og gjennom sin jobb i kulturskolen på Sortland.

– Det er kjempefint med en solidarisk og moralsk kategori. Det er kult med en greie som ikke bare er musikalsk. For det er mye som må på plass for at en musiker skal få drive med musikk. Det har vært en av mine «greier» også, nemlig at det musikalske miljøet også må være for de som kanskje ikke er musikere og kreative.

Drar nedover

34-åringen skal til utdelingen selv og gleder seg til det.

– Det blir kjempestas.

Men hva om han ikke vinner?

– Det er kanskje en klisjé, men selv om det hadde vært gøy å vinne, så er det ærefullt å være nominert i dette selskapet. De andre nominerte er både folk og ting jeg kjenner godt til. Så jeg er bare glad for å være i dette selskapet i det store og det hele

Her kan du gi Øystein din stemme.