– Vi er kun interesserte i spillere som kan forsterke laget og leter Norge rundt, understreker treneren overfor VOL.

Etter fjorårssesongen har bærebjelker som keeper Jevgenijs Sazonovs, midtstopper Toms Mezs og midtbaneanker Anders Jørgensen forlatt Sortland. I tillegg er også solide spillere som Erlend Berg Farstad, Ingar Nicolaysen og Karl-Christian Karlsen borte.

Usikker kaptein

Situasjonen blir ikke noe bedre av at lagets kanskje bestemann de tre siste sesongene, Marius Jørgensen, er ute på ubestemtid. Han skal trene opp kneet sitt og er forhåpentligvis tilbake innen høstsesongen. Med sin tilstedeværelse og engasjement er han flink til å dra med seg de andre guttene. Fotballmessig blir han viktig å få tilbake, utdyper han.

– Alle de som har forsvunnet er gode spillere som ikke er lette å erstatte. Nå jobber vi daglig for å få tak i erstattere slik at vi får inn det vi trenger, sier Lind Edvardsen.

Ikke stallfyll

På spørsmål om hva som trengs av påfyll, er det intet mindre enn en ny sentrallinje.

– Først og fremst en midtstopper, en sentral midtbanespiller, en kant og en eventuell spiss. Spillerne vi eventuelt henter i disse posisjonene skal ikke være stallfyll, men klare forsterkninger. Vi jobber knallhard og leter i hele landet, fra Kristiansand til Alta. Med tanke på at vi er to tredjedivisjonslag innenfor fem mils omkrets, blir det ekstra tøft å finne kvalitet, sier han.

Keepercomeback

På keeperplassen har de allerede fått tilbake Fredrik Norum, som har vært i klubben tidligere.

– Han er lokal og er en fin tilvekst. Fredrik har vært veldig god på trening i vinter, sier Lind Edvardsen.

Å gå ut på det utenlandske markedet som Sortland har hatt stort hell med tidligere, er ikke førsteprioritet denne gangen.

– Vi kan ikke uten videre hente spillere som Jevgeni og Toms, noe som har med økonomi å gjøre. Det koster, og da må i alle fall det være noen vi kan finne jobb til. Der håper vi at eventuelt næringslivet kan være behjelpelige. Vi har sponsorer, men trenger flere til en slik operasjon, sier han.

Lovende unggutter

Selv om troppen har mistet mye kvalitet, presiserer Lind Edvardsen at stallen består av mange talenter som han tror Sortland vil få mye glede av i årene som kommer.

– Ungguttene er kanonbra, men de trenger spillere med erfaring rundt seg og som kan styre skuta under kampene, sier han.

Sortland har også inngått en hospiteringsordning med FK Varg, der utvalgte spillere får delta på A-lagstreninger to ganer i uka.

– Samtidig fortsetter vi samarbeidet med Stålbrott, noe som er vinn for alle parter, sier Lind Edvardsen.

Hjelpsom hjelpetrener

En som hadde lite spilletid i fjor på grunn av skade, var Sindre Thunestvedt. Han er klar for innsats igjen, men ikke bare på banen. Som Sortlands nye hjelpetrener, blir han Lind Edvardsens høyre og hjelpende hånd.

– Jeg er glad for at vi er to. Det letter litt på arbeidet. Sindre skal særlig ta seg av det som går på spillere og dialog, sier han.

Hvem som blir lagets "tredje" leder og tar over kapteinsbindet i Marius Jørgensens skadefravær, er ikke avgjort.

– Vi har noen typer som kan være en tydelig kaptein og å være «mann» når laget sliter, sier han.

Lover bra fotball

Sortlands første seriekamp i årets sesong går av stabelen mot Fløya den 14.april. Treneren har tro på at Sortland kommer til å stille et slagkraftig lag da.

– Vi får se hva og hvem vi ender opp med, men publikum i Blåbyhallen kommer til å få se mye bra fotball i år også, slår Steve Lind Edvardsen fast.

Sortland endte til slutt på 3.plass i avdeling 6 i 3.divisjon i fjor, seks poeng bak Senja og 17 poeng bak suverene Mjølner.