Alle kokker med arbeidssted i Nord-Norge og Svalbard har vært invitert til å delta i det fjortende arktiske mesterskapet for kokker.

Under arrangementet Reiseliv i Nord i Bodø onsdag var de seks finalistene i Arktisk Kokk 2014 samlet, og landsdelens beste kokk ble kåret.

Seieren var det sortlending Espen Ramnestedt (42) som stakk av med. Sammen med kona Eva-Linda driver han den velrenommerte restauranten Smak i Bodø. De to har i følge Bodø Nu også kjøpt det gamle rådhuset på Reine i Lofoten, som de nå er i ferd med å lage om til hotell og restaurant.

Leder av dommerpanelet under onsdagens konkurranse var tidligere norgesmester i kokkekunst og medlem på kokkelandslaget, Halvar Ellingsen, også han fra Sortland.

- Juryen mener Espens tre retter smakte best. Han vant på teknikk og nøyaktighet – alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier juryleder Ellingsen i en pressemelding fra Reiseliv i Nord.

Premien var en matreisesjekk på 20.000 kroner.

Deltakerne i konkurransen måtte tilbrede en treretters meny ut fra følgende hovedråvarer:

  • Forrett: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy fra Kjærringøy Gård.

  • Hovedrett: Ferdig vannet klippfiskloins med skinn fra Halvors, gulløye og fjellmandel.

  • Dessert: Tindved, solbær, Valrhona Caraïbe 66 %.