Fordypninga går over tre samlinger gjennom det kommende skoleåret. Deltakerne i programmet får en blanding av individuell oppfølgning, samspill med andre samt teoriundervisning.

Målet er å inspirere og videreutvikle musikkinteressen og talentene.

– Tilbudet er for unge fra 12-15 år som har spilt en stund, men som har behov for ny inspirasjon, forklarer Helene Gihle Hilde. Hun presiserer at tilbudet kommer i tillegg til den eventuelle vanlige kulturskoleundervisninga elevene har.

– Det er ikke meningen å tappe kommunen for elever - heller tvert i mot.

For alle instrumenter

Tilbudet dekker det meste av instrumenter. Når alle søknadene har kommet inn, vil de rekruttere lærere.

– Jeg tror det finnes ungdommer som er ensomme i sitt instrument i sin kommune. I tråd med nasjonale planer skal kulturskolen satse på både bredde og dybde. Mange kulturskoler sliter med dybden. Dette er en måte å fordype seg på, sier Gihle Hilde.

Man må ikke være elev ved en kulturskole for å melde seg på. Samtidig kan man ikke være helt nybegynner.

– Det er for unge som har lyst til å jobbe mer med sitt instrument, også på egenhånd, sier Gihle Hilde.

Talentutvikling

På landsbasis eksisterer det flere typer talentutvikling. Gjengen bak tilbudet i Vesterålen kjenner ikke til lignende tilbud i Nord-Norge.

– Med større interesse for musikken, er det behov for større ressurser. Dette er en måte å samordne læreressurser på. Deltakerne vil betale en egenandel, mens musikksamarbeidet og Sortland videregående skole tar resten av kostnadene. De vil også søke prosjektmidler, men garanterer uansett for tilbudet.

– Vi ønsker nå å få til et regionalt musikksamarbeid på en ordentlig måte, og håper at dette også genererer samarbeid på andre felter, sier Vibeke Suhr, som håper på deltakelse fra alle kommunene i Vesterålen, samt Lødingen.

Ønsker tosifret antall

Påmeldingsfristen er allerede om noen få dager. Første samling er i november, og siste til våren. Prosjektgruppa har ikke satt noe eksakt tall for hvor mange deltakere de ønsker.

– I og med at det er et helt nytt tilbud vil vi ikke binde oss til tall. Men vi vil presisere at ungdommene ikke må være redde for ikke å være flinke nok. Dette er for de som er nysgjerrige på å utvikle seg, sier Gihle Hilde.

For samspillets del, håper de i allefall på et tosifret tall.

– Det tar litt tid å administrere, og det er kostnadskrevende. Det ligger litt penger i potten.