Den 26. festivalen i rekken vil sette sitt preg på Sortland de neste dagene. Etter gateparaden onsdag, er det klart for de to første konsertene i Møysalen og Blåboksen.

- Rasmus & Verdens Beste Band er et helproft orkester for barn i alle aldre. De spiller fengende, sprudlende og artig musikk, som barn og voksne kan kjenne seg igjen i, og har flere ganger blitt sammenliknet med Knutsen & Ludvigsen. Nova Onda spiller fengende musikk med røtter i Brasil, sier festivalen i en pressemelding.

Jazz etter jobb

Etterjobbjazz onsdag er med Picidae, en duo som leverer trylletoner fra lyre, autoharpe, gitarer, trompet og vokal. Kanskje tenker du på middelalderhymner og renesansse musikk når du lytter , men pop-en ligger på lur.

Moddi står på scenen i kirka tidlig på kvelden.  «Moddi besitter en av de mest særpregede og uttrykksfulle stemmer i norsk pop.» skreiv VG i fjor. Til Sortland kommer han med fullt band. Vi får Moddis musikk til  tekster fra nordnorske poeter som Arvid Hanssen, Helge Stangnes og Ola Bremnes.

Melodier fra havet

Blåboksen fylles utpå kvelden med Verona og Tore Johansen. Verona og Tore Johansen er jazz fra nord – et sted mellom Frankrike og Norge. Myke melodier fra havet, strandet på uendelige sandstrender, blåst av gårde med vintervinden. Veronas meditative, poetiske og vakre jazz kan få tankene til å gå mot Chet Baker eller kanskje Nils Petter Moldvær. Vi ser fra til en stor opplevelse i Blåboksen.

Onsdagskvelden avsluttes perfekt med Nova Onda med Marit Sandvik i spissen for en flott gjeng musikere.  Brasilianske klassikere i skjønn forening med egne låter. Det blir god stemning i Kafé Pause onsdagskvelden.