–  Nå vil det merkes at vi vokser, sier Charlotte Holm, avdelingsleder for Vardia Sortland.

I tillegg til den nasjonale avtalen som ble inngått med BBLP tidligere i dag, skal lokalkontoret også håndtere forsikringsavtaler som de nylig har tegnet med Dekk1 og NMK (Norsk Motor Klubb).

Vekst for Sortland

Avtalen med Dekk1 innebærer blant annet den nye dekkforsikringsavtalen Påvei1.

– Antall henvendelser fra kunder vil øke betraktelig i tiden fremover og en naturlig parallell til det som skjer nå er at vi er ute i markedet og leter etter folk. Merkedagen vår er når vi runder 100 ansatte, per i dag er vi over 80. Jeg tror merkedagen kommer snart, vi må ansette flere for å håndtere det voksende markedet, sier Holm.

– Vi er jo hovedkontoret til Varida Norge, men det er spennende at vi får den tilliten det er til å håndtere store kontrakter som dette, selv om vi ikke ligger i de store byene. Med disse avtalene blir ikke veksten mindre for Sortland i tiden fremover, for å si det enkelt.

– Morsomt med tillit

Ifølge administrerende direktør for Varidia Norge, Børge Leknes, er det i avtalene med Dekk1 og NMK snakk om potensielt 65.000 nye kundeavtaler. Målgruppen Vardia nå sikter seg inn på for å vinne kunder representerer i dag 780 millioner kroner i forsikringspremie.

– Hvor mye kommer Vardia til å tjene på disse avtalene?

– Det vet vi ikke før vi har begynt å utvikle partnerskapet. Slike ting blir ikke gjort over natten. Det viktige for oss er at vi har fått avtaler med sentrale aktører som treffer kundene i markedet. Det er morsomt å bli vist den tilliten, sier Leknes.

500.000 nye kunder

– Avtalen med BBLP gir oss en enda større kundeportefølje, som på sikt gir oss flere arbeidsplasser. BBLP er den største aktøren vi samarbeider med i verden i dag, sier sier Marit Brekke Larsen, avdelingsleder for Vardia sitt kontor i Porsgrunn.

1 oktober startet kundeforholdet mellom Varida og BBLP, og forsikringsselskapet ble dermed leverandør for BBLPs 500.000 medlemmer. Avtalen varer til 2022, og medlemmene vil til sammen ha 5 milliarder kroner i forsikringspremier.

– Dette er en veldig god avtale for oss. Kundegruppen er god å jobbe med og passer godt i vårt konsept. Vi hadde oppstart i dag og det har vært en veldig vellykket start, sier Brekke Larsen.

BBLP gradvis til Sortland

I første omgang skal kundegruppen behandles fra Vardia sitt kontor i Porsgrunn, men ifølge Brekke Larsen vil også kontoret på Sortland ta del i arbeidet.

– I hovedsak er det Porsgrunn som jobber med denne avtalen, men Sortland-kontoret kommer også til å jobbe med dette etter hvert. Kundegruppen er så stor at vi trenger hjelp, både fra Sortland og Hamar, sier Brekke Larsen.