Original Film og sortlending Torfinn Iversen jobber for tida med spillefilmprosjektet "Et hav imellom". Manus og regi på filmen er det filmskaperen fra Sortland som har, produsent er Mona Steffensen.

Lager barnefilm

Under barnefilmfestivalen Cinekid Festival i Amsterdam i helga, som er en av de største og viktigste barnefilmfestivalene i Europa, ble prosjektet premiert med en helt ny pris.

Prisen "Eurimages CO-production development award" er på 20.000 euro, og gikk til sortlendingens nyeste filmprosjekt.

Barne- og ungdomsfilmen "Et hav imellom" er basert på kortfilmen "Levis hest" fra 2011, som Torfinn deltok med blant annet på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Manuset har vært i utvikling i to-tre år og handler om en gutt og en psykisk utviklingshemmet mann med en hest, som skal ro til Amerika for å finne moren til gutten. Det oppstår et sterkt vennskap mellom dem når de planlegger sin livs reise.

- Høy kunstnerisk verdi

- Prisen går til et team som har utviklet en original og svært personlig og følelsesladet historie. Det er også en universell historie med høy kunstnerisk verdi. En ung gutt, nesten alene i verden, finner igjen sin styrke i livet gjennom et uvanlig vennskap med en eldre mann og en hest, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Dette er en prestisjepris, og bekrefter det universelle og internasjonale potensiale i prosjektet. Vi håper at den presitjsetunge prisen i Amsterdam kan være med på å generere mer av finansieringen som må på plass for at spillefilmen skal bli realisert, sier Steffensen og Iversen i en pressemelding.