– Dette er veldig lærerikt og inspirerende å få tips om trender og moter som rører seg i bransjen. Og så er det en fin måte å møte kolleger og gamle kjente på. Jeg har faktisk møtt flere klassekamerater her, sier Elizabeth van Leeuwen, som til daglig jobber som frisør ved Tip Top i Sorland.

Hun var en av rundt 60 frisører som var samlet til kurs og inspirasjonskveld på Sortland Hotell. Kursansvarlig var daglig leder hos Sax & Kam, Terje Leivseth. Arrangør var hår- og makeupprodusenten "Frends".

– I hovedsak presenterer vi nye produkter og viser nye måter å style på. Det gjør vi ved å bruke både herre- og damemodeller, forteller Leivseth.

Hele regionen

Frisørene på kursen kommer fra hele regionen. Leivseth mener det er viktig med slike bransjetreff.

– Det er viktig å samle frisørene av og til, både med tanke på kursvirksomhet, men også med tanke på faglig utveksling, sier han.

Pål Graham er daglig leder i "Frends" og var selv til stede på samlingen. Han forteller at Nord-Norge lenge var et krevende marked for bedriften.

– Det handler mye om at vi ikke har hatt de rette personene til å bygge opp og markedsføre produktene våre, men nå har vi Terje som gjør  jobben for oss og brøyter vei.

Det er veldig artig å være her og oppleve at så mange møter opp. Og så er jo nordlendinger hyggeligere og mer imøtekommende enn de er mange andre steder, smiler han.

36 år i bransjen

Kirsten Albrigtsen jobber til daglig som frisør hos Salong Afrodite i Sortland. Selv om hun har vært i bransjen i 36 år, lærer hun stadig noe nytt.

– Man blir aldri utlært og det kommer stadig nye produkter og ting man kan lære, presiserer hun.

Albrigtsen forteller at hårmotene har endret seg radikalt i løpet av den tiden hun har jobbet som frisør. Samtidig har de en tendens til å dukke opp i gjen lenge etter at de var moderne.

– Hårmotene kommer alltid tilbake. Akkurat nå er en av trendene i herremoten at håret skal være kort og velstelt. Slik var det også da jeg begynte, forteller hun.

Terje Leivseth bekrefter at kortklipte frisyrerer er i skuddet på herresiden.

– Nå er tendensen at mennene skal ha kort og maskulint hår, ikke så utspjåka og pynta som det har vært tidligere med masse voks og hårtuster i alle mulige retninger. For det skal tross alt være forskjell på menn og kvinner i hårveien, slår Terje Leivseth fast.