Alsvåg-bedriften Cerpus har i høst utvidet staben med to personer. Lene Kristin Thuseth fra Trøndelag er nyansatt som grafisk designer, mens Stine Frivåg er ansatt som prosjektleder for utvikling av digitale læringsmidler for brønnfaget.

Bedriften har 50 ansatte og en omsetning på 50 millioner kroner. Hovedkontoret ligger i Alsvåg, men de har også kontorer i Tromsø og i Oslo. Tidligere i år ble det klart at de kjøpte opp Bodø-selskapet Seria.

Målbar visjon

Styreleder Tommy Nordeng og daglig leder Stian Reinholdtsen er torsdag til stede på Vesterålskonferansen for å prate om hvorfor bedriften, som i fjor fikk Vesterålen Næringspris, lykkes.

- Takk for prisen som vi fikk i fjor, sier Reinholdtsen.

For å nå målet, bruker Cerpus en konkret og ambisiøs visjon som sier at bedriften innen 2020 skal være en verdensledende leverandør av nettbaserte løsninger for læring.

- Med en konkret og tallfestet visjon vet vi hele tiden om vi lykkes eller ikke, sa Reinholdtsen.

Hva er vesterålsk identitet?

Samme parallell bruker Cerpus om spørsmålet om kommunesammenslåing i Vesterålen.

- Noen har laget en analyse, og har kommet frem til at hvis vi skal levere det nødvendige for våre innbyggere, så må vi ha robuste kommuner. Den strategien de har valgt er å slå sammen kommuner, fortalte Nordeng.

- Men, har vi en felles paraply for hva en vesteråling er, sammenlignet med å være en øksnesværing eller en dverberging? legger han til.

- Hvor er identitetsskapinga for Vesterålen? Vi savner en ståstedsanalyse for Vesterålen, stemte Reinholdtsen i.

Se mer i frontruta

Han mener at det viktigste er ikke om det blir en sammenslåing eller ikke, men hvilken kurs man ønsker å ta som næringsaktører.

- Hvor skal vi være i 2030? Kanskje er kommunesammenslåing veien å gå for å komme dit vi vil, kanskje ikke, sier Reinholdtsen.

- Det handler om å se mer i frontruta enn i speilet.