– Målet er å ta konsesjonen for Sortland tilbake, sier Hansen, daglig leder av den nettbaserte radiokanalen Radio Sortland.

Det finnes bare en konsesjon for Sortland, og i dag er det Radio Bø som har den. Et av kravene for å ha konsesjonen er at man skal produsere lokalstoff for Sortland. Det mener Hansen at Radio Bø ikke gjør.

– De sender fra kommunestyremøter, men vi vil lage skikkelig lokalstoff fra hele kommunen. Sortland har flere aviser, men det er egentlig ikke en egen radiokanal for Sortland. Det synes jeg det er på høy tid å endre på, sier Hansen.

Radio hele livet

Han har vært et radiomenneske siden han i barndommen var med faren på jobb i Sortlands Radio.

– Jeg var bare i syvårsalderen da, men jeg tror jeg fremdeles har med noen innputt fra de besøkene, sier Hansen.

Senere fulgte arbeid og praksis i lokalradioen i Lødingen, i Harstad og i Tromsø. Selv om det er mange år siden den gamle lokalradioen ble lagt ned tror Hansen det fremdeles er interesse for en lokalradio på Sortland.

Siden Radio Sortland for første gang gikk på lufta 20. september 2014 har det kun vært musikk på luften.

– Jeg vil lage radio som tilbyr noe for alle, uansett om du er 12 eller 70 år, sier Hansen.

Leter etter støtte

Ifølge Hansen er målet å ha daglige innslag med nyheter og reportasjer fra kommunen. Han har derfor startet en egen donasjonskonto for å samle inn penger til kanalen.

– For å få til å lage reportasjer må jeg kjøpe inn utstyr og ha et fungerende studio. Jeg regner med at det vil koste 60.000 kroner å få det på plass. Så fremtiden er veldig avhengig av folks gavmildhet og engasjement. Så lenge jeg føler at folk er interessert i radioen og jeg er motivert, vil jeg fortsette å jobbe med Radio Sortland, sier Hansen.

Uenig i kritikken

Radio Bø er uenige i kritikken fra Hansen, men ønsker konkurransen velkommen.

Ted Ivar Paulsen i Radio Bø kjenner seg ikke igjen i Hansens beskrivelse av Radio Bø sin dekning av Sortland.

– Jeg vet ikke hvor han har det i fra. Vi har med innslag fra hele Vesterålen i sendingen, som også er interessante for folk i Sortland. Det er også eget stoff fra Sortland med i sendingen, sist i går hadde vi om 10-årsjubileet til kjøpesenteret, og i forrige uke hadde vi innslag om åpningen av Kulturfabrikken. Vi sender også live fra kommunestyremøtene.

Ifølge Paulsen er det ikke slik at Radio Bø må fjernes for at Radio Sortland kan sende.

– Det er noe som heter nisjekonsesjon. Det vil si at det er mulig for mindre stasjoner å leie sendetid hos oss, sier Paulsen.

– Konkurranse er i utgangspunktet sunt. Han må selvfølgelig søke om konsesjon og sånne ting. Mangfold på lufta med flere stasjonerer positivt for Vesterålen. Vi ønsker ham velkommen.