– Det gikk litt tregt i de to første settene, men i siste sett var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne kampen. Da var vi overlegne, sier Jørgen Knudsen, trener til Sortland.

Dro fra på slutten

Selv om damene fra Sortland vant alle settene, fulgte lagene hverandre tett frem til 20 poeng i de to første settene. Der ble stillingen 25 - 20, 25 - 21 og 25 - 14 i siste sett.

– Vi dro fra på slutten. I siste sett ledet vi på et tidspunkt 23 - 11, sier Knudsen.

I tillegg ble sortlandsspiller Erla Ran Eiriksdottir kåret til banens beste spiller.

Dårlig kommunikasjon i starten

Ifølge Knudsen var starten i de to første settene for Sortlands del preget av dårlig kommunikasjon, fotarbeid i feltforsvar som kunne vært bedre og stang ut i blokk.

– Men når vi fikk fikset det og kom skikkelig i gang så var det aldri noen tvil. I tillegg fungerte servermottaket veldig bra i dag. Vi kunne spille på hele spekteret med stort tempo, og selv om Nyborg er et høyt lag så slet de med å henge med, forteller Knudsen.

Førde i morgen

Laget har alt begynt kjøreturen mot Førde, hvor de spiller neste kamp i morgen. Knudsen tror på seier.

– I utgangspunktet er Nyborg et bedre lag enn Førde, men når det er sagt må vi først spille kampen. Nå har vi en kjøretur på tre timer fremfor oss, så det gjelder å nullstille og å starte på nytt. Vi er ikke i en sånn posisjon av vi kan tro at vi bare kan spasere ut på banen og vinne kampen, for å si det sånn. Vi må opp på toppnivå, sier Knudsen.

Les mer: Sortland vant thrillerkamp

Les mer: Klar for toppserien