Vaffelføringen var høy lørdag ettermiddag, da innbanene i Blåbyhallen var fylt med fotballspillere i aldersgruppen seks til tolv år, de fleste med familiære heiagjenger.

To av spillerne, Andrea Glad Pedersen (7) og Nathalie Hansen (7), hadde tid til et lite intervju innimellom heiingen på lagkameratene på Ajaks.

– Jeg synes det gikk bra, sier Glad Pedersen som alt har spilt en runde på matten. Lagvenninnen Hansen ventet fremdeles på å bli byttet inn.

– Jeg blir litt nervøs før jeg skal spille, men så går det bra, sier hun.

– Hva er det kjekkeste med Bendit Cup?

– Å spille fotball, konstaterer Hansen.

Vinner på godt humør

Dette er fjerde gang Bendit Cup arrangeres på Sortland.

– Man må søke om å få være med, så det er ikke sikkert at man alltid blir valgt ut, forteller turneringskoordinator Mona Anderssen.

– Hvorfor tror du Sortland fikk cupen i år igjen?

– I fjor fikk vi tilbakemeldinger på at cupen var veldig godt arrangert. Folk er flinke til å stille opp som frivillige og alle er i godt humør. Men det kjekkeste av alt er jo de glade ungene, sier Anderssen.

Foreldrene bidrar

Medlemmer fra hele Sortland Idrettslag er i sving under årets cup, det samme er en god del fotballforeldre. Blant dem er Liv Risvaag som har en gutt som spiller på Sortland gutter 2003. – Det er litt skummelt, jeg har aldri sittet og registrert folk før. Man blir kastet inn i det. Men det er kjekt å være med for cupen er et kjempearrangement, sier Risvaag.