Reidar Bang, som i sommer drev en vogn der han solgte thaimat som take-away, søkte den 2. september til Sortland kommune om å få åpne en thailandsk restaurant i Sortland sentrum.

Han har nå fått serveringstillatelse fra kommunen, og venter nå på å få bruksendringen i orden.

Det er firmaet Khantong Bang som søkte om serveringsbevilling i forbindelse med etablering av restauranten ”Khantong Thai - easy take away”.

Selskapet er et enkeltpersonsforetak, eid av Khantong Bang.

Satser på take-away

Restauranten skal ligge i Kjøpmannsgata 2. I søknaden skriver Bang at restauranten i hovedsak skal satse på take-away, men det fremtidige restaurantlokalet viser tegn på at det også kommer tilå være mulig å spise i restauranten.

Etter hvert som lokalet har begynt å ta form har bord og stoler blitt satt opp i rommet. Det ligger også et skilt med restaurantens navn synlig plassert innenfor vinduene.

Kravene er oppfylt

Ifølge papirene fra Sortland kommune har Reidar Bang, daglig leder for serveringsbevillingen, godkjent etablererprøve.

Det vil si at han oppfyller kravene i serveringslovens paragraf fire, seks og syv, samt at det ikke foreligger forhold som av politimessige hensyn gjør det utilrådelig at serveringsbevilling gis.

Bestemmelsene i serveringsloven som det vises til i paragrafene går blandt annet på vandelskravet til bevillingshaver, daglig leder og personer som har vesentlig innflytelse på virksomheten.

Ifølge kommunen foreligger det vandelsuttalelser fra politiet og skatteetaten, og det er ikke framkommet opplysninger som går på at søknaden ikke bør imøtekommes.

Kommunen vurderer vandelskriteriet som oppfylt.

Får bevilling

Kommunen skriver i sin saksbehandling at siden virksomheten i hovedsak satser på take-away, bør ansvaret for avfallshåndtering for den som driver næringsvirksomhet presiseres, jamfør politivedtektenes paragraf 20, men at det er ellers ikke er nødvendig med særskilte vurderinger.

Videre konkluderer kommunen med at serveringsbevilling bør gis.

Sortlandsavisa har vært i kontakt med Bang, men han ønsker ikke å uttale seg om saken før alle papirer er i orden.