Det er Solhjørnet Eiendom AS som har lagt inne det høyeste budet på 4.320.000 kroner, som rådmannen altså anbefaler kommunestyret å selge bygget for.

Solhjørnet Eiendom AS er drevet av Tor og Eirik Endresen, som fra før eier Kvarteal 14, som blant annet huser Expert på Sortland.

– Hvilke planer har dere for bygget?

– Det kan jeg ikke si noe om så det må vi komme tilbake til. Det er ennå mye uavklart om knytt til hvem som skal kjøpe bygget, sier styremedlem Tor Endresen.

– Mye er usikkert

– Men rådmannen anbefaler at kommunen selger bygget til dere, tenker du på noe annet enn at kommunestyret ikke har gjort vedtak i saken?

– Det er mange usikre faktorer, vedtaket til kommunestyret er en av dem, svarer Endresen som heller ikke vil svare på hvilket renovasjonsarbeid de planlegger å gjøre.

Mottok to bud

Eiendommen ble lagt ut for salg den 17. juli i år. Siden salgsstart ble det registrert syv interessenter, og det ble foretatt fire visninger.

Siden den gang ble det lagt inn to bud på eiendommen, hvor det ble lagt inn to bud, det høyeste på 4.320.000 kroner.

Bygget er i dårlig stand

I de siste to månedene har det ikke vært noen nye henvendelser fra folk som er interesserte i bygget. Ifølge megler er det begrenset interesse for eiendommen på grunn av byggets standard og kostbar renovering.