– Først blander du sammen alginat og varmt vann, så natriumklorid og varmt vann. Etterpå blander du de to blandingene sammen, og poff, så er det slim med en gang. Jeg tror det er det som er magisk, sier Leon Wallstad Olsen (11).

– Det er magisk fordi det er dritartig, legger Eric Knudsen (11) til.

Vil vekke naturfagsinteressen

Forskerfabrikkens forskerskole er et kveldskurs for naturfagsinteresserte elerver i 4. til 7. klasse. På kurset får elevene lære naturfag i praksis, blant annet hvordan man kan lage slim ved hjelp av kjemiske reaksjoner.

– Målet er å vekke naturfagsinteressen, sier lærer Marita Svartsund fra Newtonrommet.

Slimspøk fra laboratoriet

Også Sara Elise Endresen (11) fikk laget sitt personlige slim onsdag kveld, som de fargesatte i blått, rødt og gult.

– Slim er gøy fordi det er så slimaktig. Det er morsomt å leke med. Jeg kunne jo for eksempel kastet det på lillebroren min på tull, men han har vært så snill i det siste at jeg tror jeg skal spare han, sier Endresen.

– Men det hadde vært en bra spøk, skyter Wallstad Olsen inn.

– Inspirerende

– Er det noe annet enn slim som er gøy med naturfag?

– Ja, man kan lage mye forskjellig, sier Julie Sørensen (8).

– Jeg og mamma synes naturfag er kjempeinteressant. Det er veldig inspirerende, sier Endresen, som vil jobbe med noe med naturfag når hun bli voksen.

Å ha fått øynene opp for naturfag er hun ikke alene om. Mens både Knudsen og Sørensen vil bli arkitekter ser Wallstad Olsen frem mot et yrkesliv som atomforsker i verdensrommet.

– Også har jeg tenkt å lage en egen speidergruppe på Sortland. Da blir det sikkert også nyttig med naturfag, for speidere er jo mye ute i naturen, sier Wallstad Olsen.