– Dette er en sak som snart har pågått et halvt år. Vi har hatt en prosess opp mot Blåbyen Invest med sonderinger og reelle forhandlinger for å sikre verdier opp mot Sortland kommune. Jeg ser frem til behandling av denne saken, nærmest punktum på saken slik at vi kan gå videre, sier rådmann Rolf Lossius.

Overtar ikke driften av Kafe Pause

I kommunestyremøtet 6. november stemte aller partier utenom Rødt at Kulturfabrikken Eiendom AS, der Sotland kommune er største aksjonær, kjøper tomten til Blåbyen Hotell.

I innstillingen står det at kommunestyret anmoder at Kulturfabrikken Eiendom AS å kvalitetssikre og erverve hotelltomten fra Blåbyen Hotell Eiendom AS. Ervervelsen skjer gjennom en motregning fra de to partene til så nær markedspris som mulig, innenfor pantekravets ramme. I dag er markedspris anslått å være på 10.6 millioner kroner.

– Nå setter vi punktum for en prosess som har vart veldig lenge. Dette dreier seg ikke om å utvide driften, men om å sikre seg tomt for å ha størst mulig sjanse til å opprette noe videre. Det bør vi ha fokus på her, sa Svein Roar Jacobsen (Ap)

Kommunestyret ønsker ikke å overta inventar og utstyr fra Kafe Pause.

Videre henstiller kommunestyret Kulturfabrikken å planlegge en driftsløsning som ivaretar foretakets interesser ved en konkurs i Blåbyen Hotell Drift AS.

Stemte mot

Rødt var eneste parti som stemte mot kjøpet. Partiet sa de heller foretrakk konkurs, heller enn at kommunen kjøper tomten.

– For oss er det litt utydelig hva som ligger i forlengelsen av denne saken. Vi ble forespeilet at kommunen enten investerte 30 millioner eller så ville selskapet bli slått konkurs. Men det er ennå ikke slått konkurs. Blir det ikke konkurs er vi litt overrasket om man nå finner andre løsninger. Da kan man begynne å bruke andre ord enn det vi i Rødt har gjort hittil, sa Christoffer Ellingsen (Rødt).

Les mer: Vil kjøpe hotelltomta

Les mer: Fraråder å overta Kafe Pause