– Her gjelder det å prestere bra, sier Bendik Rasmussen, spiller på Team Hålogaland G16 og Melbo IL, om helgens kamper i Nord Norge Cup.

Lagkamerat Muhammed Muhammedi, som også spiller for Leknes FK, er enig.

– Her er jo folk fra både Tromsø og Bodø/Glimt, det er en mulighet til å få vise seg frem.

– I tillegg får vi utviklet oss. Alle som spiller i kampene er gode og det gjør at vi får en bedre forståelse for fotball, sier Morgan Varvik Eliassen, Team Hålogaland G16 og Andenes IL.

– Hva tror du skal til for å lykkes som fotballspiller?

– Gode holdninger og mye trening, sier Håkon Eilertsen, Team Hålogaland G16 og Sortland IL.

15 lag samarbeider

– Nord Norge Cup handler om spillerutvikling, sier Bård Ivar Markussen, som trener Team Hålogaland G16 sammen med Arne Olav Berg og Olav Ursin.

I år er det første gang  de beste spillerne fra Hålogaland Fotballkrets er samlet i et lag under årets Nord Norge Cup. Team Hålogaland stiller med tre lag, et i årsklassen gutter 16 og to for gutter 14. Totalt deltar 60 gutter på lagene til Team Hålogaland.

– Nå er det faktisk hele 15 klubber som har spillere med på laget, og alle de fire delene av kretsen er representert. At vi samarbeider på denne måten betyr at vi får utrettet mye mer. For eksempel ville nok ikke Luna aleine fått spille mot satsingslagene til Tromsø og Bodø/Glimt, sier Markussen.

Fotballutfordring i distriktet

– Å drive med fotball i distriktet kan være utfordrende fordi det kan være mangel på spillere. Nå får vi samlet spillere på samme måte som de andre satsingslagene. Bodø/Glimt samler for eksempel spillere fra Mo i Rana til Fauske, sier Berg.

Han legger til at også trenerne skal få noe igjen etter helgen.

– Trenere for små lag kan bli sittende aleine med sine tanker om hvordan fotball skal spilles og læres bort. Her får vi snakket om fotball og utvikling, sier Berg og legger til:

– Det er nok mange trenere her i helgen. Fotball er fremdeles en ganske fedrestyrt idrett og mange av spillerne som er for å spille har med seg fedre som også er trenerne deres.

Målet er læring

–For spillerne våre er Nord Norge Cup en realitetsorientering. Her får de mulighet til å lære hva som skal til for å bli så god som mange av dem håper å bli, innerst inne. Å få en referanseramme på hvor man får sammenligne seg med andre er viktig for å bli god, uansett hva man driver med, sier Makussen.

Han forteller at Nord Norge Cup ikke er en vanlig turnering, men en utviklingsarena.

– Dersom de ønsker å ta det til seg, så tilbyr vi veldig mye kunnskap her i helgen. Håpet er at når spillerne fra Team Hålogaland går tilbake til de lagene de spiller på, så lærer de bort noe av kunnskapen de fikk her i helgen. På den måten kan alle spillerne få et løft, sier Markussen.

Blant de beste

Så langt har Team Hålogaland vært en suksesshistorie, gutter 16-laget vant tidligere i år blant annet Hamar Talent Cup.

– For oss betyr det at vi ikke lenger må stå med luen i hånden og be om å få være med å spille. Nå har vi vist at vi er gode. Med resultater å vise til blir det lettere å få spille kamper mot andre satsningslag. Kamper som igjen er med på å utvikle spillerne fra kretsen slik at de blir enda bedre, sier Markussen.

Vil du se regionens fotballtalenter spille? Her er kamplisten for helgens samling i Blåbyhallen:

Lørdag 15. November

0900-1030      G16     Team Hålogaland – Tromsdalen IL

1040-1210      G16     Bodø-Glimt    IL - Tromsø IL

1220-1330      G14     Tromsø IL – Team Hålogaland Svart

1340-1450      G14     Team Hålogaland Hvit – Bodø-Glimt IL

1500-1630      G16     Tromsdalen IL – Tromsø IL

1640-1810      G16     Bodø-Glimt IL – Team Hålogaland

1820-1930      G14     Team Hålogaland Hvit – Tromsø IL

1940-2100      G14     Bodø-Glimt IL – Team Hålogaland Svart

Søndag 16. November

0900-1030      G16     Tromsdalen – Bodø-Glimt IL

1040-1150      G14     Bodø-Glimt IL – Tromsø IL

1200-1330      G16     Tromsø IL – Team Hålogaland

1340-1450      G14     Team Hålogaland Hvit – Team Hålogaland Svart