– Det var stinn brakke i dag med veldig mye folk og god stemning. Vi er veldig fornøyde og glade, sier Siv Johansen, kunstner og medlem av Kunstnergruppa Storm om åpningen av utstillingen «Jul i Kunstnerhuset».

Les mer: Jobber gratis for å redde Kunstnerhuset

– Viser at folk vil ha huset

Kollega og kunstner Elin Rindahl Steiro sier at det vanligvis ikke er så mange som møter opp på utstillingsåpningene i Sortland.

– Jeg tror dette har fått fokus gjennom arbeidet vårt for å bevare huset. Folk er engasjert i Kunstnerhuset, det er noe de ønsker å beholde, og så ser de gjerne at Kulturfabrikken er en ting for seg selv, sier Rindahl Steiro.

Kunst i et bredt spenn

Utstillingen skal stå til 20. desember, da Kunstnerhuset stenger for jul. Siden det er en salgsutstilling vil nye arbeider erstatte gamle, etter hvert som de blir kjøpt.

– Vi håper folk vi bruke oss som et levende galleri, sier Rindahl Steiro og legger til at det alt er solgt en del av åpningssortimentet.

Fotograf og medlem av Kunstnergruppa Storm, Ove Aalo, forteller at folk har vært positive til sammensettingen av utstillingen, som består av fotografier, keramikk, glasskunst, smykker og malerier i olje og akryl.

– Folk reagerte veldig positivt på at det er et så stort spenn i arbeidet vårt, sier Aalo.

Resultat av oppussing

Ifølge Ringdahl Steiro er utstillingen et resultat av oppussingsarbeidet kunstnerne har gjort i huset gjennom de siste ukene. Hun forteller at de nå er helt ferdige med første etasje.

– Det er litt sånn at det ene henger sammen med det andre, men vi hadde snakket om å samle oss lenge og trengte et felles møtepunkt. Nå har vi fått mulighet til å bruke Kunstnerhuset på denne måten, og håper at vi sammen kan inspirere hverandre, løfte arbeidene våres og heve kompetansen, sier Rindahl Steiro.

I tillegg til henne, Aalo ogJohansen består stiller også Bjørn Elvenes, Tove Hov Jacobsen, Myriam Borst, Ivar Mallaug, Dick Monshouwer, Ingunn Judith Moen Reinsnes, Mika Gaunitz Renard og Karel Kotz ut på samleutstillingen i Kunstnerhuset.