– Vi arrangerer dette kurset fordi vi vil oppmuntre jenter til å lage film. For størsteparten av filmene vi får inn til Laterna Magica er som regel laget av gutter. Vi har tenkt det er like bra for jenter å lage film, og at dette kurset kanskje gjør det mindre skummelt, sier Kolbjørn Hoseth Larsen prosjektleder for filmsatsingen Filmfokus i Vesterålen, som arrangerer festivalen.

Kursholder er filmskaper Linn Cecile Rønneberg fra Andenes.

– Jeg håper deltakere fra alle kommunene i Vesterålen blir med på kurset. Vi kommer til å fokusere på hvordan man kan lage en god fortelling, og vil bruke iPad-er og iMovie til å lage filmene, forteller hun.

Les mer: Ny epoke for Laterna Magica

Ny rekord

Laterna Magica er en filmfestival for barn og unge i Vesterålen. Tema for årets festival er "klar tale", et tema valgt med utgangspunkt i årets grunnlovsmarkering. Intensjonen er å engasjere unge filmskapere til å lage filmer med et tydelig budskap. Til nå er 53 filmer påmeldt festivalen, noe som er ny rekord. Ifølge Hoseth Larsen er det sendt inn både dokumentarer, spillefilmer og animasjonsfilmer.

– Vi ser at det funker

– Da festivalen ble startet i 1992 var tanken å stimulere flere ungdom til å lage film. Festivalen var populær fra starten av og har i løpet av de 23 år den har eksistert vært veldig bra for filmmiljøet i Vesterålen. Vi har sett at det er0 kommet mange profesjonelle filmskapere som et resultat at Laterna Magica som i dag jobber innenfor TV eller film. Vi ser at det funker, sier Hoseth Larsen.

Han deltok selv som ung filmskaper i den første festivalen i 1992.

– For meg har Laterna Magica hatt kjempemasse å si. Jeg endte opp med å jobbe med TV i mange år, før jeg fortsatte som medielærer og arrangør av Laterna Magica, forteller han.