Anniken Høve står klar på scenen fredag. Foto: TV2

Den rutinerte artisten og plateprodusenten har fulgt årets Idol-konkurranse tett fra begynnelsen. Han ser gode artister med stort potensial i både rockejenta Anniken Høve (29) og særegne Chinook Lamers (16). Men Evenrud er redd kvaliteten blir overkjørt av det han kaller «tenåringstoget».

- All makt ligger hos TV-publikummet. Og jeg er ganske sikker på at de fleste som stemmer på fredagskveldene er tenåringer og unge voksne. Det betyr at artistkvalitetene ikke alltid er viktigst, forklarer Evenrud i en pressemelding fra Comeon.

Rocka stil

Evenrud mener Anniken Høve og Chinook Lamers har alt som skal til for å lykkes som artist, men tror ikke det holder til å vinne Idol 2014.

- Anniken har en rocka stil og en ruhet i stemmen som Norge tradisjonelt sett elsker. Litt sånn Janis Joplin- og Rod Stewart-kvalitet.  Chinook er mer en "hipster", men også hun har et helt åpenbart særpreg som artist. Faren er imidlertid at Anniken blir for voksen- og Chinook for alternativ for kjernepublikummet til Idol.

Stemt ut

Forrige fredag stemte TV-seerne egentlig ut Chinook Lamers av konkurransen. Den talentfulle 16-åringen ble imidlertid reddet av dommerne og får en ny sjansen denne uken.

Evenrud tror dommerpanelets mening ikke påvirker de som stemmer like mye som i tidligere år.

- Da jeg var dommer i de første Idol-sesongene, så publikum på oss som rådgivere og støtte seg på det vi mente. Nå virker det som om maktbalansen er snudd på hodet: publikum blir heller forbanna hvis dommerpanelet er i utakt med smaken til de som sitter hjemme i sofaen.