– Det har vært enormt mange som har vært den første uken. Det er litt overveldende, men levelig, sier Reidar Bang.

Gikk tom for råvarer

Lørdag 8. november åpnet han restauranten Khantong Thai Easy Take Away i Kjøpmannsgata sammen med kona Khantong Bang. Siden da har sortlendingene strømmet til restauranten for å få en bit av thaimaten.

– I begynnelsen holdt vi åpent fra klokken 10 til 23, men trykket har vært så stort at vi ikke har fått tid til å kjøpe inn nye råvarer, sier Bang og forklarer at restauranten derfor har endret åpningstidene til klokken 14 til 22.

Restauranteieren forteller at han tror at det at restauranten tilbyr en ny smak er en del av suksessen. Ifølge Bang ligger den nærmeste thairestauranten i Harstad.

– Trøkket kommer nok delvis av at thaimat er så nytt i regionen at alle vil smake den. Etter noen uker eller måneder kommer det nok til å jevne seg litt ut, sier Bang.

Drømte om restaurant

Til daglig er det Khantong Bang og sønnen Santiphap Saelia som driver restauranten, hun bak grytene og han bak disken.

– Khantong sier at hun er veldig glad over tilbakemeldingene. Å åpne egen restaurant har alltid vært hennes drøm. Da hun bodde i Thailand jobbet hun både som servitør og som kokk. Nå er altså drømmen hennes blitt virkelig, sier Bang.

I sommer drev ekteparet en matvogn som solgte thaimat på Torget, og tilbakemeldingene derifra var så gode at de bestemte seg for å drive permanent innomhus.

Favorittretten

Ifølge Bang har restauranten et godt forhold til kundene og har alt fått flere stamgjester.

– Ja, vi har en del som kommer tilbake stadig vekk. Generelt får vi veldig gode tilbakemeldinger fra kundene, sier Bang.

Bang forteller at han tror det er krydderet som gjør at thaimaten faller så godt i smak hos norske ganer.

– Det er mange som liker sterk og krydret mat, sier han.

– Hva er deres personlige favoritter på menyen?

– Khantong liker best pad thai, men jeg er egentlig en sånn som bare spiser norsk mat. Jeg har jo spist en del thaimat tidligere, men nå spiser jeg egentlig bare fisk, sier Bang.