– Jeg var mye svimmel og lå mye i ro på sofaen. Det var ikke noe særlig gøy, sier Barlow.

Den talentfulle fotballspilleren hadde store forventninger til årets sesong. På utleie fra Senja til Tromsdalen i Adeccoligaen, hadde han en gylden mulighet til å prøve seg på nest øverste nivå.

God vårsesong

Alt gikk også på skinner, til å begynne med. Vårsesongen fortonte seg nesten som en drøm. Godt spill i serien og flyt i cupen, der laget tok skalpen til forrige års seriemester Strømsgodset, var hovedbeholdningen.

– Jeg og laget følte at det kom til å bli en fin sesong. Men mot slutten av sommeren begynte det å butte litt imot. Vi tapte flere hjemmekamper på rad, kamper vi burde vunnet, forteller Barlow.

Smell i hodet

Kanskje var formsvikten et forvarsel om hva som skulle komme? I siste seriekamp før pausen fikk han en kraftig smell i hodet.

– Jeg skulle heade ballen. Plutselig smalt det fra siden. Jeg så ikke mannen som kom. Da gikk jeg ned for telling og måtte ut. Selv om jeg kom inn på i slutten av omgangen, klarte jeg ikke å fortsette etter pausen. Det var bare så vidt jeg så på begge øynene, forteller 22-åringen.

Det viste seg å være hjernerystelse. Legen ba han om å ta det med ro, men Barlow kom tilsynelatende raskt til hektene igjen. En måned senere var han tilbake på banen. Pussig nok ble han rammet av en ny hjernerystelse, akkurat på samme sted som sist. Også ved dette tilfellet var veien tilbake av det kortvarige slaget. Men det skulle bli enda verre.

Sykemeldt

Bare to uker senere etter den andre smellen fikk han en ny. Da var det ikke lenger noen bønn, han måtte ta pause. Å være vekke fra trening og fotballen var tungt, særlig for en som er vant til å være i konstant aktivitet.

– Jeg ble sykmeldt, noe jeg syntes var vanskelig å takle. En ting er at jeg sleit med å konsentrere meg, var tung i hodet og hadde lite energi. Aller verst var følelsen av å ikke kunne trå til for laget da det kjempet for å unngå nedrykk, sier han.

Likevel spilte han et par kamper helt på tampen av sesongen, fordi han selv mener det var forsvarlig. I etterpåklokskapens tegn ser han at det var en dårlig ide.

– Overfor trener og støtteapparat burde jeg vært tydelig på at jeg ikke burde spilt. Det optimale hadde nok vært at jeg tok en lengre pause etter den første smellen, for så å returnere når jeg var helt restituert. Men jeg ville så inderlig spille fotball, utdyper han.

Basert på egne erfaringer har Barlow følgende råd til andre fotballspillere som eventuelt skulle være så uheldige å havne i tilsvarende situasjon:

– Ta en pause og kom tilbake først når du er helt frisk. Det er det eneste fornuftige å gjøre, sier han.

Ettertraktet

Barlow er en ettertraktet spiller. Flere klubber håper å kunne dra nytte av hans fotballferdigheter kommende sesong. Selv vil han ikke prate for mye om hvor ferden går, om den går noe sted i det hele tatt.

– Ja, jeg har pratet med flere klubber, men ingenting er avgjort. Når det er sagt så trives jeg veldig godt i Tromsdalen og er innstilt på å bli her. Vi har et spennende lag med mange lovende unggutter. Dessuten har jeg et velig godt forhold til trener Gaute Elstrup. Akkurat nå så tenker jeg svært lite på klubbskifte, sier han.

Sortland

Skulle det vise seg at han likevel velger å skifte beite, er han ikke villig til å gå hvor som helst.

– Det må være en trygg klubb der ting er på stell, understreker fotballspilleren.

På spørsmå om han er villig til å melde overgang til et lag som ligger lavere enn 2. divisjon, kommer svaret kontant.

– Den eneste aktuelle klubben da er Sortland, slår Jonathan Barlow fast.

Med det utgangspunktet er det nok mange fotballfrelste sortlendinger som håper at Jonathan Barlow blir å finne på midtbanen til Sortland i 2015-sesongen.

Om ikke annet er det i alle fall lov å drømme.