Frisørsalongene i Sortland er godt representert i 2015-utgaven av konkurransen Årets Frisør, som er frisørbransjens svar på Spellemansprisen.

Både Lise Finden hos Uniklipp og Silje Elize Davidsen fra Tip Top Frisør,  er nominerte.

– Jeg må innrømme at jeg felte noen gledstårer da jeg fikk beskjeden om at jeg var nominert. Dette er tross alt den største konkurransen for frisører i Norge, sier Lise Finden til VOL.

Hun forteller at deltakerne har sendt inn inspirerende frisyrefoto som bedømmes av internasjonale elitefrisører og en fotograf.

– De nominerte er fordelt i fire regioner, der region nord strekker seg hele veien fra Trondheim og oppover. Så det blir nok tøff konkurranse, understreker Finden.

Jubel i salongen

Silje Elize Davidsen lot også hemningene fare da hun fikk epost om nominasjonen mandag.

– Da var det jubel i salongen, sier hun begeistret, og legger til at det flere frisører fra Tip Top som sendte inn bidrag til konkurransen.

I motsetning til de fleste andre som har meldt seg på, valgte Davidsen å sende inn bilder av herrefrisyrer.

– Det er ikke så vanlig å gjøre i slike konkurranser, men jeg synes at det var en spennende utfordring, sier hun.

Selv om Davidsen er nominert og utfallet er uvisst, presiserer frisøren at hun ikke har forhåpninger om å vinne.

– Å bli nominert i seg selv synes jeg personlig er en stor seier. At noen faktisk har vurdert mine bilder til å være blant de nominerte, når konkurransen er så tøff, synes jeg er stort. Alt annet får bli en bonus, slår Silje Elize Davidsen fast.

Oslo Spektrum

Årets Frisør er en konkurranse for både frisører og frisørbedrifter. Konkurransen er delt inn i tre hovedkategorier, som inkluderer Fotokategorier, bedriftskategorier og spesialkategori. Det er i førstnemnte gruppe at Finden og Davidsen er nominert, i kategorien Årets Frisør.

Andre kategorier i samme gruppen er Årets Lærling, Årets Avant Garde og Årets Hårstylist.

Selve utdelingen går av stabelen i Oslo Spektrum 31. januar.