– Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli valgt ut da jeg søkte om å få være med. Plutselig ringte de og sa at jeg var en av kandidatene, og etter det gikk det ganske fort, forteller Johansen.

I vinter har hverdagene hennes og til datteren Nathalia (1) blitt foreviget av et filmteam.

– Det var ganske uvant i begynnelsen, men ble mer artig etter hvert, sier Johansen.

Bestemt dame

Innspillingen til sesonger er nettopp avsluttet, og Johansen forteller at prosessen har vært spennende.

– Men jeg er spent reaksjonene som kommer etter at det er sendt. Jeg tror det vil avgjøre om det å være på TV gir mersmak, sier hun.

Ifølge Johansen har hun bare fått positive tilbakemeldinger for deltakelsen.

– Mamma og de synes at det er kjempeartig jeg skal være med. De sa bare sa jeg måtte passe på hva jeg sier, forteller Johansen, som hørte på rådet.

– Jeg er ganske bestemt. Spesielt den første gangen måtte vi filme flere ganger før jeg fikk det sånn som jeg ville. Av og til foreslo de setninger jeg kunne si, men jeg bestemte selv. Det er ikke noe jeg gruer meg til å se, for jeg har hele tiden vært bevisst på at hva jeg har sagt og gjort, sier Johansen.

Kjendisdrømmen

Dette er første gang JOhansen er i media, med unntak av bloggen hennes mammaina.blogg.no.

– Jeg begynte å blogge da jeg var gravid og har fortsatt med det siden, forteller Johansen.

– Har du en drøm om å bli kjendis?

– Det er litt både og. Det spørs veldig hvordan man blir fremstilt og hvilke reaksjoner man får på det man gjør, sier Johansen.

Hverdagslivet

TV-teamet fulgte Johansen i hverdagen.

– De fulgte meg noen dager i slengen når de kom opp. Det var en kameramann og en som stilte spørsmål. Til å begynne med var det litt uvant. De fulgte meg i det jeg gjorde, for eksempel da jeg var på babytreff på Storsenteret sammen med åtte venninner som har barn på samme alder, forteller Johansen.

Ifølge Johansen har det vært viktig for henne å bli fremstilt på en skikkelig måte.

– Det har vært mange forskjellige unge mødre som har vært med på programmet. Noen er filmet mens de fester og styrer, det var jeg ikke interessert i for det er ikke slik jeg er, sier Johansen.

– Mer vanlig å være ung mor

Johansen forteller at hun ble gravid som 17-åring.

– Det var litt sånn blandede følelser i begynnelsen, men å ta abort var ikke en tanke i det hele tatt. Jeg gikk jo fremdeles på skolen og pendlet frem og tilbake med den tunge magen. Det var deilig da jeg fikk lappen og kunne kjøre, sier Johansen som i dag jobber som frisørlærling på Sortland.

Ifølge Johansen har hun aldri fått negative kommentarer på å være ung mor.

– Jeg tror det begynner å bli mer vanlig å få barn tidlig. Folk er i alle fall mer vant til det, sier hun.

– Hvordan opplever du å være ung mor i dag?

– Jeg synes det er veldig greit. Man ser ting på en helt annen måte etter at man får en unge. Festingen er ikke like interessant lenger. Får jeg litt fritid vil jeg heller bruke den på egenpleie og kjærestetid. Det har også blitt mer stress i hverdagen. Vi står opp, leverer i barnehage, går på jobb, henter i barnehage, lager middag, kvelds og så er det leggetid. Dagene går fort, sier Johansen.