Tredjeklasse ved Strand skole har bakt en pepperkakevilla som skal legges ut for salg hos Sparebank1. Prisantydningen er på 5.000 kroner.

– Jeg fikk ideen en dag på kontoret. Hva kan man gjøre for å skape litt spesiell julestemning, og ikke minst noe som passer med jobben jeg gjør til vanlig. Og da tenkte jeg at å bake et pepperkakehus, som blir lagt ut for salg, var et kreativt påfunn,  forteller eiendomsmekler hos EiendomsMegler1, Michael Knudsen.

Eget prospekt

For å gi det hele en enda mer proffesjonell innpakning, har pepperkakehuset også fått sitt eget prospekt. Der kan man blant annet lese:

"Meget pent og smakfullt pepperkakehus med sentral beliggenhet i Sparebank1 sine lokaler på Sortland".

Etter at ideen var klekket ut, tok Knudsen kontakt med Strand skole, som tente på ideen og sate 3. klasse i gang med å bake.

– Vi synes at dette var et artig påfunn som vi ville være med på, og dessuten hadde vi tid til å gjøre noe nå, forteller lærer Tina Dishington.

Bedrifter

Knudsen forteller at hvem som helst kan by på pepperkakehuset.

– Med en prisantydning på 5.000 kroner er det kanskje en del privatpersoner som synes det er for dyrt, og derfor er det kanskje mest aktuelt for bedrifter. Det er en høy kvadratmeterpris, smiler Knudsen, som håper at flest mulig byr på det flotte huset.

Inntektene fra budrundene vil uavkortet gå til Frelsesarmeens julegryte.

Fristen for å by går ut mandag 22. desember. De som ønsker å ta bakverket nærmere i øyensyn, kan ta turen til Sparebank1s lokaler, der det står utstilt.