– Vi vet ingen ting om dette, at den ene gårdseieren ønsker å selge seg ut er helt nytt for oss også, sier Ronny Johansen, senterleder på Sortland Storsenter.

Den andre gårdseieren til storsenteret er Terje Steiro Eiendom. Salto Eiendom ønsker nå å selge kjøpesenter for fem milliarder kroner. Sentrene skal selges som et selskap.

– Spennende utvikling

Johansen sier at han synes at den nye utviklingen er spennende.

– Det er ikke sikkert at et salg betyr så mye for oss. Men nye eiere vil få en rolle i senterstyret, og det kan være at de har andre ideer og innspill til hvordan ting bør gjøres. I så fall må eierne seg i lag bli enige om driften. Dette kan bli en veldig spennende utvikling, sier Johansen.

Ifølge Salto Eiendom er det ikke usannsynlig at salget går til utenlandske kjøpere. Til Finansavisen sier eierne at de går bredt ut med hovedvekt på utenlandske investorer.

Selskapet presiserer at de ikke vil selge seg ut av enkelte kjøpesentre, men vurderer salg av hele selskapet inkludert sentrene som ligger i porteføljen.

Høster fruktene

Hovedeierne og styret i Salto Eiendom AS har besluttet å sette i gang en prosess og vurdering av et eventuelt salg av hele virksomheten. Til Finansavisen sier administrerende direktør for selskapet, Arne Vannebro, at det er på tide å høste fruktene av arbeidet med kjøpesenterselskapet Salto Eiendom.

– Vi har vært med siden starten, investert ganske tungt, men aldri tatt ut en krone. Vi har sett det som et verdi-case. Med dagens gode salgsmarked, har vi i styret besluttet å selge selskapet, sier Knut Schage, styreformann i Salto Eiendom til Finansavisen.

300 millioner i leieinntekter

Siden de startet i 2006 har leieinntektene økt årlig med 44 prosent i snitt. Per dags dato består Salto eiendom av 19 eiendommer med et bruttoareal på over 307.000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på over 6.1 milliarder kroner i 2015. Estimert brutto leieinntekter i 2015 er omtrent 300 millioner kroner.