I årets sesong, i avdeling 11 i 3. divisjon, endte Sortland på åttende plass. Målsettingen til neste år, er å, bokstavelig talt, reise kjerringa betraktelig. Målet er å kjempe i toppen av tabellen. Veien for å komme dit er tindrende klar.

– Vi skal være best trent i 3. divisjon, sier hovudtrener Arne Ola Berg.

Ny strategi

Han og spillende assistentrener Jonathan Barlow, la fram klubbens nye strategi på et spillermøte onsdag kveld. Den innebærer forbedring i de fleste ledd, særlig på kondisjonssiden.

– Det blir hyppige tester. Vi skal orke mer og bli steike gode på løp med høy intensitet, i 90 minutt. Da må kondis og hurtighet opp, forklarte Berg til spillergruppen.

Den fysiske biten skal forvaltes av en utvidet trenerstab med Alexander Berg som fysisk trener. Det er også aktuelt å hyre inn en fysiotereapeut til hjemmekampene.

Mye å gå på

Trener Berg er ikke redd for at laget hans ikke skal klare å innfri alle målene.

– Det er viktig å ha amibisjoner og ha noe å strekke seg etter dersom en skal bli bedre.

Dessuten disponerer vi nå en stor tropp, med både A-lag og B-lag, og da blir det også lettere å stille krav til spillerne, mener han.

Samtidig innrømmer treneren at det er et mål som kan bli vanskelig å nå på bare en sesong.

– Vi har mye å gå på når det gjelder opptreden på banen, så det vil nok ta litt tid å få på plass, slår han fast.

Per i dag er vi en rå diamant. Jobben frem til seriestart er å få den til å skinne. Vi har fire og en halv måned på oss, sier Berg.

Sortlandsspiller Thomas Aloyseous, er positiv til den nye strategien for A-laget. Han falt særlig pladask for en faktor.

– Jeg likte veldig godt at det nå foreligger en plan for hvordan vi skal nå målene. På den måten blir det mye enklere for klubben å komme videre, for det er gjennom planlegging at en legger grunnlaget, understreker han.

Barlow har troa

Spillende assistenttrener, Jonathan Barlow, har tro på at Sortland vil bite godt fra seg i neste års 3.divisjon.

- Jeg tror det blir bra! Vi bygger opp noe i klubben nå, så vi får se hva vi får til. Vi satser på at det blir så bra som mulig, sier han.

Barlow mener det skjer spennende ting i klubben om dagen, både for de yngste og de eldste. Blant annet er de gode på å utvikle de yngste spillerne, og syns de har vært gode på å samle hele klubben under ett tak, blant annet med slagordet "Vi er Sortland".

- Vi er jo en klubb som er på rett vei, og som vil noe. Det er veldig bra, sier han.

Sortlandsgutter er ønsket

Barlow håper Sortland IL vil inngå kontrakter med flere dyktige spillere, men vil ikke røpe for mye om hva slags planer klubben har.

– Det kan jeg ikke nevne akkurat nå. Selvfølgelig vil vi jo ha sortlandsguttene hjem, men akkurat nå er det mest prat, vi kan ikke røpe for mye, sier han.

Likevel legger han ikke skjul på at han for sin egen del, gjerne skulle sett noen av de han spilte med før tilbake i klubben.

– Det hadde vært gøy for min del om for eksempel Anders og Marius (Jørgensen, journ.anm), Einar Pettersen og kanskje flere kom tilbake, men det er ikke opp til meg, sier Barlow.

I dialog med flere

Hovedtrener Berg understreker at Sortland er i dialog med flere spillere, men vil ikke foreløpig ikke offentliggjøre noe navn.

– Vi har snakket med 6-8 spillere som er aktuelle. Foreløpig er det bare Jonathan og Markus Åsland, som kommer fra Åsgårdstrand, som har skrevet under. Men vi håper å få inn noen til, slår Arne Ola Berg fast.

A-laget til Sortland begynner sesongoppkjøringen 5.januar. Selve sesongen tar til den 18. april, borte mot Tverlandet.

Tabellen fra fjorårsesongen kan du se her

Terminlisten for neste sesong, finner du her