– Vi mangler fem skuespillere, fire manneroller og en kvinnerolle, forteller leder i Sortland Teater, Liv Hariett Kolve.

Hun oppfordrer personer som går med en skuespiller i magen om å ta kontakt snarest.

– Erfaring er ikke nødvendig, men man må ha lyst. Og så er det viktig at man stiller opp på øvingene, presierer Kolve, og legger til at audition blir i  gamlekinoen den 6. januar.

Psykiatrisk institusjon

Skuespillet "Gjøkeredet" handler om livet på en psykiatrisk institusjon og bygger på Ken Kesseys roman fra 1962. Likevel er det nok filmversjonen fra 1975,  med Jack Nicholson i hovedrollen, som er mest kjent for folk flest.

– De fleste har et forhold til "Gjøkeredet". Dessuten er stykket fortsatt aktuelt mer enn 50 år etter at det kom ut, sier Steffen Cornelius Nordgård, som skal spille hovedrollen.

Mye dialog

Han forteller at rollene som skal besettes ikke er blant de aller største rollene i stykket, men at flere av dem har ganske mye dialog.

– Vi trenger blant annet to mannlige hjelpepleiere. Det er en omfattende produksjon med  totalt 17 roller, forteller Nordgård.

"Gjøkeredet" har en ganske dyster grunntone, som er en av årsakene til at teatret ønsker å sette det opp.

– Tidligere har vi satt opp to farser som har vært av det lette slaget. Nå ønsker vi å gyve løs på noe mer alvorlig, forteller Kolve.

Handlingen vil være tro til manus og utspille seg på 60-tallet.

Premiere i juni

Sortland Teater kommer til å ha øvinger hver tirsdag helt frem til premieredato 18. juni. I tillegg blir det flere øvingshelger. Regissør blir Søren Frank, som har med seg Anders Alterkjær i starten og på slutten av prøveperioden.

– Frank er Vesterålens eneste profesjonelle regissør og har mye å tilføre oss. Alterkjær kjenner dessuten "Gjøkeredet" veldig godt siden han har vært med å sette det opp på West End i London. Her har vi fått to virkelige kapasiteter, opplyser Nordgård.

Selve forestillingen vil finne sted i Sortlands kulturelle storstue, Kulturfabrikken.

– Dette blir den største happeningen i kulturlivet på Sortland i 2015, slår Steffen Cornelius Nordgård ettertrykkelig fast.