– Vi setter opp en ekstra forestillingen 29. desember, som blir den syvende. Det kan også hende at vi setter opp en ny forestilling over nyttår, forteller kinosjef i Sortland kommune, Rita H. Sundberg.

"Hobbiten: Femhærerslaget" er den siste filmen i regissør Peter Jacksons Hobitten-trilogi. Filmskaperen fra New Zealand stod også bak den om mulig enda mer populære "Ringenes Herre-trilogien".

- Spennende

Begge filmseriene er bygget på bøker av JJ. Tolkien og inneholder mange av de samme karakterene. Sundberg tror dette er en av årsakene til at så mange vil se filmen.

– Mange synes at filmen er spennende, med en god oppbygging. De har nok også litt å si at mange har sett både Ringenes Herre og de to andre Hobitten-filmene, og ønsker å følge med videre, sier hun.

Kinosjefen har inntrykk av at det særlig er en gruppe som strømmer til kinoen for å se fantasyfilmen.

– Mitt inntrykk er at det er mange voksne ungdommer blant de besøkende, men ikke fullt så mange blant de på rundt 11, forteller Sundberg.

Over 1000 besøkende

Kinosjef i Hadsel kommune, Ketil Johnsen, forteller at Hobbiten også er en slager i kinosalen i Hurtigrutens hus.

– Til nå har vi over 1000 besøkende, fordelt på seks forestillinger. Det er tall vi er veldig fornøyde, med, særlig på en såpass liten plass, sier Johnsen.

Og for de som fortsatt ikke har sett filmen, blir det flere sjanser.

– Å ja, nå blir det tur og kjør. Vi vet av erfaring at jula er en veldig god kinotid der besøkstallene går opp. Folk folk kommer hjem og ofte har bedre tid, sier han.

Populært med film i jula

Ifølge Johnsen er det ikke uvanlig at såkalt oppfølgerfilmen, som "Hobbiten: Femhærerslaget", går som det griner på kino.

– Vi så det samme med for eksempel Harry Potter og Twillight-filmene Mange har lest bøkene, og har interessen der, noen henger seg på etter hvert og så har du de som er fanatisk interessert, slår Ketil Johnsen fast.