Sortland er i dialog med Morilds Truls Knudsen for en overgang til Blåbylaget. Knudsen har trent sammen med Sortland siden jul, og sier til VOL at han er fristet av en mulig overgang.

– Jeg er 27 år. Sortland har et lag som kan rykke opp til 2.-divisjon. Skal jeg ha sjanse til å spille på det nivået, er dette sjansen min. Det er nå eller aldri, sier Knudsen.

Han har imidlertid et ambivalent forhold til en eventuell overgang.

– Jeg har spilt på Morild siden jeg var en liten gutt. Det vil nok bli litt rart om jeg tar overgang. Samtidig frister det absolutt med 3.-divisjonsspill og kanskje 2.-divisjon om laget skulle få til et opprykk, sier Knudsen.

Han har satt en frist til neste uke med å avgjøre i hvilken drakt han spiller kommende sesong.

– Så snart jeg har bestemt meg, vil jeg gi beskjed til Morild om jeg er med videre eller spiller for Sortland. De skal slippe å lese det i avisen, sier Knudsen.

Lukter på flere forsterkninger

Sortland-trener Arne Olav Berg er strålende fornøyd med forsterkningene som har kommet i høst og vinter. Han karakteriserer Morild-gutt Truls Knudsen på følgende måte:

– Han passer best som offensiv venstrekant, men kan spille indreløper og stopper. Truls er en meget klok spiller som vi vil ha med på laget, sier Berg.

Hvor mange flere spillere som tar overgang, er foreløpig uklart.

– Vi har allerede hentet inn flere solide forsterkninger. Det kan bli for mange nye spillere, sier Berg, som minner om at Sortland har flere gode spillere i stallen fra før.

Han har likevel siktet seg ut enkelte spillere han vil ha med.

– Lofoten-keeper Kai Kramsvåg (21) skal på trening med oss i dag (fredag) og testes ut der. Han er en meget talentfull, sier Berg.

Fisker i Lofoten og Melbo

I tillegg til Kramsvik, kan SIL forsterke forsvaret med Bjørn Skog som kommer fra 2.-divisjonslaget Moss.

– Bjørn har vært aktuell over lang tid. For SILs del håper vi han flytter nordover. Bjørn var nylig på Sortland for å se etter jobb. Om alt ordner seg, kan det hende han velger å spille for oss. Vi ønsker han hit og har hatt samtaler med han, sier trener Berg.

En annen aktuell spiller er Thomas Aloyseous.

– Jeg har ikke hørt fra Thomas siden før jul, men broren hans, Julian, har meldt seg uaktuell for en overgang, sier Berg.

Etter det VOL kjenner til er Sortland i dialog med Melbos allsidige Geir Ove Johnsen (31) om en mulig overgang. Johnsen sliter med skade og har spilt midtstopper i høstsesongen. Han vil likevel tilføre rutine med flere sesonger i Sortland-trøya bak seg, samt flere sesonger i 2.-divisjon for Bossekop og Kvik Halden.

Disse er aktuelle:

  • Truls Knudsen (Morild)

  • Bjørn Skog (Moss)

  • Geir Ove Johnsen (Melbo)

  • Thomas Aloyseous (Finnsnes)

Disse er klare:

Sortland IL har brukt tiden siden sesongslutt godt. Til nå har fem klare forsterkninger sagt seg villig til å spille for klubben.

  • Markus Aasland (midtstopper)

  • Einar Pettersen (back)

  • Jonathan Barlow (sentral midtbane)

  • Marius Jørgensen (indreløper)

  • Anders Jørgensen (kantspiller)