Tirsdag gikk Vesterålen Vintermesse av stabelen, på Sortland Storsenter.

Ungdomsbedrifter fra de videregående skolene i Andøy, Hadsel og Sortland, presenterte forretningsideer for publikum. En av bedriftene var QRtur.no, fra Andøy videregående skole.

I samarbeid med idrettsrådet har de utviklet en såkalt QR-kode (to dimensjonal strekkoder, som en finner på varene i butikkene). Denne koden er plassert ut langs turløypene Nordlysløypa og Troll-løypa i Andøy.

Hensikten er å skanne QR-kode med mobilien. Da får en informasjon om blant annet løypa, trening og forskjellig annet. Målet er å få folk ut i naturen.

– Vi vil at 40 prosent av de som sitter i sofaen, skal ut på tur, forteller Anna Kristiansen, som er en av elevene i bedriften.

– Vi synes at dette er en litt artig måte å motivere folk på, legger Martine Dahl til.

Flere av dem som var innom messa lot seg imponere av den kreative oppfinnelsen.

– Mange har sagt at vi må utvikle ideen slik at den også taes i bruk i Sortland. Det er veldig spennende å høre hvor engasjert mange er, fortsetter Kristiansen.

Elevene understreker også hvor lett det er å bruke appen.

– Alt man trenger, i tilelgg til seg selv, er mobiltelefon, og det har de aller fleste, presiserer Martine Dahl.

QR-kodene i de forskjellige turløypene vil oppdateres jevnlig, og dette vil bli informert om på mobilsiden til QRtur.no. I tillegg vil det utarbeides nye løyper fremover, som baserer seg på sesongbaserte aktiviteter i nærmiljøet.

Mer informasjon om QR-koden og appen kan du lese på QRtur.no sine hjemmesider.

Les også: Kreative hjerner presenterer forretningsideer