Arbeidet med å samle samtlige ansatte på basen innenfor gjerdene, starter i år. I hovedsak er det snakk om å utvide administrasjonsbygget med to etasjer på 300 kvadratmeter hver.

I dag har kystvaktbasen for liten plass, noe som resulterer i at rundt 20 av de 70 ansatte leier kontorplass av Sortland Havn.

– Det har hele tiden vært meningen at bygningsmassen på basen skulle utvides for å få plass til samtlige ansatte. Arbeidet starter i år, men vil neppe være ferdig før i slutten av 2016, sier stabssjef kommandør Ottar Haugen som er nestkommanderende på basen.

Eneste storprosjekt

Ifølge stabssjefen er det ikke planlagt flere operative eller bygningsmessige endringer på kystvaktbasen de nærmeste årene.

– Vi har systemene vi trenger for å administrere kystvakten per i dag, både opp mot det militære og opp mot den sivile delen, sier Haugen.

Årsaken til den relativt lange byggetiden på halvannet år, forklares med at administrasjonsbygningen har andre krav til sikkerhet og kommunikasjon enn vanlige, sivile bygninger.

Uklart for renholdere

I alt er det over 75 personer som har sitt daglige virke ved basen. Inkludert er renholdsarbeidere, selv om de er ansatt gjennom Forsvarsbygg som drifter alt av eiendom i Forsvaret.

Det er nå klart at konkurranseutsetting av renholdstjenester for Forsvaret gjennomføres som en virksomhetsoverdragelse. I denne sammenheng innebærer det at alle som har en arbeidsavtale innen renhold med Forsvarsbygg på overføringstidspunktet vil få tilbud om jobb hos nye, eksterne leverandører.

– Hvordan dette vil slå ut for renholdere på kystvaktbasen kan jeg ikke uttale med om, siden de er ansatt i Forsvarsbygg, sier stabssjef Haugen.