Bøfjerdingen spilte i fjor for Moss i 2.-divisjon. Nå er flyttelasset straks på vei nordover.

– Jeg må få understreke at vi ikke har signaturen hans på en kontrakt ennå, men det skal vel mye til for at vi ikke får den nå som han har varslet flytting og har fått seg jobb på Sortland, innrømmer Arne Olav Berg.

Skog er opprinnelig fra Bø og beskrives som en rask og duellsterk stopper.

Passer i systemet

Treneren er svært fornøyd med å få den robuste midtstopperen med i elleveren til det som tegner til å bli et topplag i 3.-divisjon.

– Vi har jobbet lenge for å få han tilbake til Vesterålen og til Sortland IL. Bjørn er en spiller som passer systemet vi ønsker å spille i, sier Berg.

Sortland kommer til å legge seg i en 4-2-3-1-formasjon.

– Da må stopperne kunne stå høyt og ta bakrom. Samtidig må vi ha spillere bak som kan sette i gang spillet. Det fordrer kloke hoder med spilleforståelse. I vårt system er midtstopperjobben en krevende posisjon, sier Berg.

Må få jobb

Nå som Skog er i Bergs fold, mangler kun Kai Kamsvåg fra listen over spillere som er ønsket til klubben. Keeperen spilte i fjor på Lofoten og er regnet for å være en solid sisteskanse.

– Kai har lyst til å spille for Sortland. Nå forsøker vi å skaffe han jobb i Sortland. Gutten må ha noe å leve av når han er her, sier trener Berg.

Med Kamsvåg vil siste brikke falle på plass for trenerteamet i Sortland. Troppen teller nå 25 spillere.

– Vi har konkurranse på samtlige posisjoner. Med 19 spillere som holder toppnivå i 3.-divisjon, vil vi kunne hevde oss i toppen over en hel sesong. Vi har nå disse spillerne, sier en tilfreds Berg.

Flere unggutter

Treneren understreker at flere unggutter er tatt opp i A-laget, og at laget dermed ikke vil bestå kun av spillere som er kommet tilbake.

– I alt er det tre 15-åringer i troppen, samt fire 98-modeller som hospiterer på A-lagstreningene. Klubben er nøye på å ta vare på og å la de unge spillerne se hvor nivået er, understreker Berg.