– I år  starter vi å bygge andreetasje som inkluder 5.000 nye kvadratmeter, i tillegg til de 5.800 kvadratmetrene vi har. Når alt er ferdig i 2018 skal bygget totalt være på 17.000 kvadratmeter, sier styreleder i Johnsen Eiendom. Jan-Eirik Johnsen. Selskapet eier i dag 92 prosent av Sortland Senter etter at de kjøpte ut REN Sortland.

Byggetrinn

Byggeprosessen skal foregå i to byggetrinn, der det første, som inkluderer bygging av 2. etasje på 10.800 kvadratmeter, skal stå ferdig i løpet av 2016.

Trinn to, som inkluderer utbygging  av det eksisterende bygget, skal stå ferdig i 2018. I tillegg kommer parkeringshus i tre etasjer.

– 2. etasje trenger ikke regulering, så der kan vi komme raskt i gang, sier Johnsen.

Når det gjelder byggetrinn to, er lerretet litt lenger å bleike.

– Det gjenstår en del regulering når det gjelder byggetrinn to. I tillegg er det en del trafikkale spørsmål der Statens vegvesen har siste ordet, sier styreleder i Johnsen & co, Jan-Eirik Johnsen.

Skulle vente

Planen om utbyggingen skulle egentlig ikke offentliggjøres ennå.

– Vi slipper nyheten nå på grunn av debatten i forbindelse med byplanen. Vi er ikke helt enige i alt som har blitt sagt der. Vi har for eksempel tall på at 95 prosent av våre kunder kommer fra Vesterålen, og ikke fra hele Hålogaland. Slik blir det nok også i fremtiden også, understreker Johnsen.

Når senteret står helt ferdig i 2018, vil bygningsmassen være på totalt 17.000 kvadratmeter. I tillegg til butikkene som er der i dag, er planen at det skal inn 6-7 nye kjeder. Men det er foreløpig ikke klart hvilke varehuskjeder som skal flytte inn i det nye bygget.

– Vi jobber med seks-sju uten at jeg kan si hvem det er. Men ingen av dem er etablert i Sortland per i dag, sier Johnsen.

Titalls millioner

Når det gjelder kostnaden av prosjektet, er den ifølge Johnsen estimert til å komme på rundt 200 millioner kroner, der 1. byggetrinn er ventet å koste mellom 50- og 60 millioner kroner.

Ifølge Johnsen er ikke poenget med utbyggingen å konkurrere med handelen i sentrum.

– Vi ønsker først og fremst å lage en komplett enhet med store varehus i sentrum. Målet er ikke å konkurrere med sentrum, men snarere å bevare det, og samtidig utvikle handelen i Vesterålen, slår han fast.