Keeper Kai Kamsvåg fikk denne uken til å bestemme seg for om han skulle bli spiller på Sortland IL eller om han skulle fortsette på Lofoten FK. Nå er valget tatt, og det er Lofoten FK som får beholde siste skanse.

Økonomisk spørsmål

Til VOL forteller Kamsvåg at avgjørelsen om å bli værende  i stor grad var et økonomisk spørsmål.

– Jeg valgte å bli i Lofoten med tanke på at jeg skal studere til høsten. Selv om det fristet å spille i en divisjon over, med et lag som helt klart kommer til å kjempe i toppen, følte jeg likevel at det ville bli et problem økonomisk. Jeg hadde ennå ikke fått meg fast jobb, som fikk meg til å tvile om jeg skulle takke ja, forteller han.

– Til slutt bestemte jeg meg heller for å være her hvor jeg har jobb og kan bo hjemme. På den måten kan jeg spare opp penger til jeg skal flytte, fortsetter.

Vil hjelpe Lofoten opp

Kamsvåg understreker at han fortsatt har hjertet dypt i moderklubben.

– Jeg er ekstremt glad i både plassen Lofoten og laget. Jeg føler ikke at Lofoten hører til i 4. divisjon. Det er dermed en del av meg som vil hjelpe klubben tilbake hvor de bør være, slår han fast.

Kamsvåg har i den siste tiden både spilt kamper for Sortland IL og trent i Blåbyhallen, men da lagene møttes i en treningskamp forrige helg spilte keeperen for Lofoten. Keeperen ønsker også å takke sortlandstrenerne Arne-Olav Berg og Jonathan Barlow som har forsøkt å legge forholdene best mulig til rette.

– De prøvde å finne meg jobb og boplass. Det vil jeg takke dem for, slår Kai Kamsvåg fast.

LES MER: Må bestemme seg denne uken

LES MER: Kun signaturen mangler

Fornøyde i Lofoten

Til Lofotposten sier Øyvind Rodahl, FK Lofotens trener, at han er meget tilfreds med keeperens valg.

– Kai har fått frie tøyler til å tenke seg om og bestemme hva han selv ønsker. Vi har selvfølgelig ønsket at han skulle bli i FK Lofoten, men vi ville ikke stikke kjepper i hjulene om han bestemte seg for å forlate. Vi har også hatt en dialog med Sortland-treneren, sier Rodahl på telefon fra Barcelona.