– Dette er en stor investering for oss,sier konsernsjef i Holmøy-konsernet, Knut Roald Holmøy. Utfyllingen av det 28 mål store industriområdet i Holmen like ved Kvalsaukan, begynte høsten 2013.

Halvannet år senere, er konsernet stadig nærmere driftsstarten for ny fryseterminal, som i utgangspunktet er satt til 2016. I disse dager er det full byggeaktivitet for å komme i mål.

– Kaia er snart ferdig. Nå er prosessen send inn til regulering, og deretter skal det ferdige prosjektet ut til prising, forteller konsernsjefen, og føyer til at det ikke kommer til å skje mye før etter påske.

Det renomerte arkitektfirmaet Snøhetta arkitekter har fått i oppdrag å tegne kaibygningene. Holmøy har tro på at sluttresultatet blir bra, men vedgår at det ikke nødvendigvis er friksjonsfritt å ha et såpass annerkjent arkitektfirma med på laget.

– Det kan også være krevende, selv om det har gått bra foreløpig. Vi  vil være nyskapende og prøver å få til noe som skiller seg litt ut og er annerledes, sier han.

Vil raskt i gang

Holmøy er forsiktig med å forskutere den eksakte utviklingen i den videre byggeprosessen, men forteller at de har et perspektiv de tar utgangspunkt i.

– Når vi er ferdige med kaia, er målet at vi kan komme raskt i gang med byggingen av terminalen. Målet er at den skal stå ferdig tidlig neste år. Det er vanskelig å være bombastisk, men det er i alle fall det perspektivet vi jobber ut fra, forteller Holmøy.

Positivt

Knut Roald Holmøy legger ikke skjul på at han og konsernet gleder seg stort over det som er i ferd med å skje på Holmen.

– Vi synes det er særlig hyggelig å etablere noe på et området som vi har utvikla selv, og at vi på den måten får det helt som vi ønsker. Hele saken er veldig positiv for oss, slår han fast.

14 meter bred

Kaia blir rundt 14 meter bred når den etter hvert blir ferdig, med en front på 130 meter. Selve fryseterminalen får en totalflate på 2.6000 kvadratmeter, mens administrasjonsbygget blir på 900 kvadratmeter