Produsent Per Jørgen Øverby i Nordisk Film TV tok denne uka med seg produsent Hanne Hopland og produksjonsleder Helene Monsen på befaringsrunde i Vesterålen.

– Vi er her for å møte de aktuelle kandidatene, samt alle kontaktpersoner, forklarer Øverby.

Øverby har vært primus motor for ideen i utviklingsfasen som har pågått det siste året. Nå overleverer han prosjektet til produsent og prosjektleder.

Spiller inn i høst

Hvem som blir deltakere, eller hvor mange deltakere det skal være i sjekkeprogrammet, er ikke avgjort, da tv-kanalen som har kjøpt prosjektet vil være med å ta den avgjørelsen. Produksjonsteamet håper imidlertid at slike ting er klarert i løpet av de nærmeste ukene.

– Vi vil anbefale fire eller seks deltakere, sier Øverby.

Deltakerne vil portretteres før sommeren, mens selve hovedinnspillingen vil finne sted etter sommerferien. Vesterålingene vil da få besøk av «tilflyttere», for å se om de kan finne kjærligheten - til hverandre og til Vesterålen.

– De single skal finne en partner, men det er like mye en date med hele Vesterålen. Konseptet er tenkt som en dugnad for kjærlighet, sier Øverby.

Vesterålskjærlighet

Nettopp derfor er det også viktig for produksjonsteamet at de kandidatene som plukkes ut, er spesielt glade i heimregionen.

Hvilken modell som skal brukes for å finne de mulige partnerne, er fortsatt uklart, men det er tenkt fire til åtte tilflyttere per vesteråling.

– Deretter må lokalsamfunnet stille opp. Dersom en kar i Bø får damebesøk, får hans venninner inkludere tilflytteren. Vi kommer også til å snakke med arbeidsplasser, for å se om det er mulig å få jobb, sier Øverby.

– Derfor har vi sett etter levende, ressursterke lokalsamfunn, som vil ha folk til sin region, sier produsent Hopland.

Totalt vil 30-35 personer jobbe på prosjektet, inkludert klippere og assistenter.